Muutoksen ammattilaiset   |   Kirjoittajat  |  Opiskelijablogi  |  www.markinst.fi

 

 

22.2.2016 Tanja Hovi, opiskelijabloggaaja

Rutiini on uusi musta

                     

 

Mene nukkumaan ajoissa ja herää säännöllisesti viiden minuutin tarkkuudella. Älä torkuta, se on huono tapa. Dash-ruokavalio on tutkitusti terveellisin, syö kolmen tunnin välein. Pidä mukanasi laadukkaita välipaloja. Juo kaksi litraa vettä. Etsi itsellesi mieleinen tapa liikkua, muista kuitenkin lihaskuntoharjoittelu. Matkustajan kätevällä jalkajumpalla vältät vaarallisen veritulpan…

Media on täynnä neuvoja tehokkaampaan, terveellisempään tai sisällöllisempään elämään. Fitness on uusi hoikka, mindfullness on uusi uskonto ja rutiini uusi musta.

Tunnustan. Nelikymppisenä olen joutunut opettelemaan elämän perusasiat uudelleen: nukkumaan, syömään, kakkaamaan, juomaan, liikkumaan. Hmmm… kuulostaa tutulta… siis opettelen elämään niin kuin neuvon. Näitä perusjuttujahan tolkutetaan lapsille.

Aikuisopiskelu työn rinnalla on tuonut uutta painetta rutiineihin. Koska oman arjen jakaminen on uusi juoru, jaan tässä kurkistuksen koulupäivääni.

Perjantai 5. helmikuuta

03.45 Herätys, 3 sivua aamupäiväkirjaa
04.00 Lilaa luomeen ja matkustusmukavaa päälle
04.30 Benecol-kalkkuna-juusto-leipä, Acidofilus bifidus -jogurtti, pellavasiemenrouhetta, ABCDE-poretabletti (aika hifistelyä…)
05.00 Bussi Porista kohti Meilahtea (yritän nukkua, mutta koulupäivän innostava ohjelma ja mielen päällä pyörivät työt saavat tarttumaan läppäriin)
08.50 Reippailu Töölöntullinkadulle
09.00 Copywriter Saara Toivosen kanssa kokemuksia aamupäiväkirjasta
10.00 Maitokahvitauko
10.15 Saaran briiffi portfolion kokoamiseen
11.45 Tomaattipapukeitto, metsäsienipiirakka, minirunebergintorttukahvit
12.30 Työmeilien tsekkaus, vesipullon täyttö
13.00 Service Designer Mervi Rauhala ja digitaalinen jalanjälki
14.00 Creative Riku Etelärannan aiheena portfolion merkitys työnhaussa
15.50 Antoisa päivä! Nyt Puolijuoksua paluupysäkille
16.30 Vettä ja pikkupussi Lightly-Salted ans Roasted Almonds (No Oil) -manteleita, työmeilien tsekkausta, työkirjauksia ja LinkedIn-esittely kuntoon Rikun ohjein
19.00 Puhdistava keittiöpsykologipuhelu isosiskon kanssa
20.00 Perillä Porissa, auton tuulilasin skrapaus
20.20 Lasten haku isovanhemmilta, muusia ja murukastiketta sekä äidinmääräämät kurkut ja tomaatit (kiitos isä ja äiti!)
21.30 Aivot narikkaan eli teeveen töllöttelyä
22.20 Koko perhe koossa, sauna (ah, tuo suomalaisten ryhmämeditaatio)
23.30 Petiin puolison kainaloon ja pään nollaus Oneiron-kirjan parissa

”Ei oppi ojaan kaada”, kuuluu vanha viisaus. Olen täysin samaa mieltä. Kun suhteet kanssaihmisiin ovat kunnossa ja saa arjen rutiinit rullaamaan, aikuisopiskelu on ihan mahdollista. Ja ennen kaikkea palkitsevaa.

Lopuksi lohdun sana. Sinulle ja minulle. Kaikkien ”ismien” ja ”nessien” vastapainoksi kannattaa lukea Riku Rauhalan ja Tunna Milonoffin Mad Success – Seikkailijan self help. Sillä Madventures määrää: Nauti. Syö hyvin, juo hyviä juomia. Maistele, haistele ja pidä kivaa. Älä kontrolloi koko aikaa. Relaa välillä.

Siis sopivan rutinoitunutta sekä mukavan rentoa kevättalven jatkoa!

 

 

***

Haluatko jatkossa saada Markkinointi-instituutin uutiskirjeen? Liittymällä tilaajaksi saat tuoreimmat tiedot ajankohtaisista koulutuksista, kampanjoista ja työelämän kiinnostavista ilmiöistä.

 

 

 

 

 

 

 

Tanja Hovi

projektipäällikkö, Staart Oy
Tekstisuunnittelijan tutkinnon opiskelija

LinkedIn      Twitter

Tanja Hovi on toiminut sekä markkinointiviestinnän palveluiden ostajana että tuottajana eri yrityksissä viidentoista vuoden ajan. Hovin erityisosaamista ovat tiedotus ja sisällöntuotanto. Hän uskoo tarinankerronnan voimaan – viestinnän välineet ja kanavat vain muuttuvat vuosien mittaan. ”Ihan kaikessa piilee mehevän jutun juuri, kun sopivasti pengotaan”. Parhaillaan Hovi tuulettaa luovuutensa räsymattoa Markkinointi-instituutin Tekstisuunnittelijan tutkinnon parissa. Odotettavissa on monta vauhdikasta raitaa lisää.

Tanja opiskelee Markkinointi-instituutissa Tekstisuunnittelijan tutkintoa ja bloggaa kokemuksistaan.

Tanjan aiemmat bloggaukset:

 

Rutiini on uusi musta