Muutoksen ammattilaiset   |   Kirjoittajat  |  Opiskelijablogi  |  www.markinst.fi

 

 

15.6.2016 Maria Mäenpää

Tunnistettava muutos -kilpailun voitto Virpi Pälvimäelle: kasvu muutosta syleileväksi moniosaajaksi

 

 

Markkinointi-instituutin Tunnistettavin muutos -kilpailun 2016 voitti Virpi Pälvimäki, joka toimii myynti- ja palveluvastaavana Osuuskauppa Keskimaan Sokoksessa. Onnea, Virpi!

Markkinointi-instituutti palkitsee vuosittain Tunnistettava muutos -kilpailussa opiskelijan, jonka koulutus on vaikuttanut näkyvimmin ja synnyttänyt eniten tulosta. Virpi valikoitui voittajaksi upean asennemuutoksensa ansiosta: koulutuksessa Virpi löysi itsestään innostajan, moniosaajan ja kehittäjän sekä kasvoi muutoksien vastustajasta työelämän ikuista liikettä syleileväksi esimerkilliseksi tekijäksi. Virpi opiskeli Markkinointi-instituutissa Liiketalouden perustutkinnon sekä Myynnin ammattitutkinnon.

Kilpailun voittaja palkitaan 1000 eurolla, ja lisäksi osallistujan työnantaja saa koulutuslahjakortin. Kilpailussa etsitään opiskelijaa, joka on koulutuksen myötä muuttanut tunnistettavimmin omaan työyhteisöään ja työn tekemistä.

Muut finalistit olivat johtava konsultti Anne Karlsson Rejlersiltä ja mainonnansuunnittelija Marjo Saarela Tokmannilta. Anne nosti Johtamisen erikoisammattitutkinnon opeilla organisaatiossaan uuden toimialan lentoon, hankki asiakkuuksia ja tuplasi henkilöstön. Marjo löysi Tekstisuunnittelijan tutkinnon myötä itsestään sisäsyntyisen tekstinikkarin sekä kehittyi luovaksi kirjoittajaksi.

TUNNISTETTAVA MUUTOS 2016 -VOITTAJA

Virpi Pälvimäki, myynti- ja palveluvastaava, Sokos, Osuuskauppa Keskimaa:
Liiketalouden perustutkinto, merkonomi ja Myynnin ammattitutkinto

Virpi Pälvimäen opiskelukokemusta voisi kuvailla ennemminkin matkaksi itseen työntekijänä, oppijana ja oman alansa ammattilaisena kuin pelkäksi reissuksi uuden tiedon lähteille. Virpi suoritti Markkinointi-instituutin Liiketalouden perustutkinnon sekä Myynnin ammattitutkinnon, mutta siinä samalla oivalsi jotain hyvin olennaista työelämästä. Hän löysi taidon kohdata ja reagoida rakentavasti työelämän eteen syöttämiin jatkuviin muutoksiin sekä oppi kääntämään ne positiiviseksi kokemukseksi itselleen, ympäröivälle työyhteisölle sekä asiakkaille. Koulutuksen aikana Virpi myös kasvoi vaativampiin tehtäviin ottaessaan vastuulleen osastonsa ostotoiminnon.

”Kun on tehnyt vuosikausia asiakaspalvelutyötä, sokeutuu omalle tekemiselleen ja rutinoituu kaavoihinsa. Oman opiskelutarinani tekee hienoksi matkan varrella saamani oivallukset ja heräämiset. Oman työn arvostus ja itsetunto kasvoivat, ja sen ansiosta jaksan paremmin. Intoa riittää myös kohdata asiakkaat aina uudelleen ja uudelleen.

Työelämä on suuressa muutoksessa, ja siinä on itsekin pysyttävä kyydissä. Minä olen vastuussa omasta oppimisestani. Kouluttautuminen todistaa, että sinulla on motivaatiota, intoa, halu oppia uutta ja päästä työelämässä eteenpäin. Minulle on tärkeä uskoa, että muutokset ovat hyvästä ja niillä on aina tarkoitus. Olen opetellut pysymään positiivisena ja välttämään muutosvastarintaa. Kun pidän mielen avoimena, jaksan itsekin menossa mukana.

Aikuisiällä uuden oppiminen voi olla haastavaakin, mutta koen onnistuneeni ja arvostan tätä Tunnistettava muutos -kilpailun voittoa todella suurella sydämellä. Kiitos työnantajalleni Osuuskauppa Keskimaalle tästä mahdollisuudesta opiskella oppisopimuksella!

Vaikka opiskelu toi haasteita, hampaiden kiristelyä ja epävarmuutta hypätä epämukavuusalueelle, näin maaliin hymyssä suin saapuneena voin kertoa, että kyllä kannatti! Koulutus vaikutti minuun niin positiivisesti, että olen todella onnellinen, että pääsin tälle matkalle mukaan.”

Lue Virpin opiskelukokemukset

Tunnistettava muutos -kilpailuraadin kommentti Virpin muutoksesta:

Virpin opiskelutarinasta huokuu täydellinen asenteen muutos: hän on kasvanut muutoksien vastustajasta ikuisessa liikkeessä olevaa työelämää syleileväksi esimerkilliseksi tekijäksi. Virpi pysähtyi opinnoissa sekä opeteltavien teemojen että oman itsensä ääreen. Sisältä löytyi moniosaaja, innostaja, kuuntelija ja kehittäjä. Muutosmatka on kerrassaan upea. Opinnoissa Virpi oivalsi, että jokainen ottaa vastuun omasta kehityksestään. Lisäksi hän on lisännyt suunnitelmallisuutta ja tavoitteellisuutta toiminnassaan. Virpi on kehittynyt sekä tiimiesimiehenä että saanut lisää vastuuta mm. ostotoiminnon hoitajana. Virpi itse kertoo, että tärkein oivallus hänelle oli se, että asiakas on kaiken keskiössä, eikä raati voi muuta kuin yhtyä mielipiteeseen täysin.

 

FINALISTIT

 

Anne Karlsson, johtava konsultti, Rejlers: Johtamisen erikoisammattitutkinto, JET

Anne Karlsson loi koulutuksessa omalle toimialalleen ensimmäisen liiketoimintasuunnitelman,  joka liittyi kiinteästi organisaation taloudellisiin ja strategisiin tavoitteisiin. Hän loi uudelle palvelulle rohkean markkinointikampanjan sekä myynninedistämiskampanjan henkilöstölle. Tuloksen uusia asiakkuuksia ja henkilöstömäärän tuplaantuminen.

”Finaalipaikka on minulle tunnustus hyvin tehdystä työstä. Uskon nyt, että moni asia on tehty oikein. Minulle Tunnistettava muutos -kilpailu oli hyvä mieleenpalautus siitä, mikä oli lähtötilanne ja mikä muuttui. Aikaansaannokset unohtuvat niin helposti, vaikka juuri niillä nostatetaan uskoa tulevaan ja jokaisen henkilökohtaisen ponnistuksen voimaan.

Ennen koulutusta poimin itselleni kolme asiaa, jotka halusin pitää isona mielessä. Ne voi oikeastaan tiivistää ajatukseen, että mennään jokaiseen suoritukseen finaalipaikka mielessä. Aina etsitään parasta mahdollista lopputulosta. Ne ovat näyttäneet suuntaa sekä oman osaamiseni kehittämisessä että työelämässä.”

Lue Annen opiskelukokemukset

Tunnistettava muutos -kilpailuraadin kommentti Annen muutoksesta:

Anne on nostanut organisaatiossaan uuden toimialan lentoon: hän on hankkinut uusia asiakkuuksia ja tuplannut henkilöstön, mikä on upea saavutus. Annen toiminnassa näkyy tavoitteellisuus ja suunnitelmallisuus sekä johtamisen liittäminen organisaation strategisiin ja taloudellisiin tavoitteisiin. Esimiehen ja kollegoiden palaute kertoo, että Anne on kasvanut arvostetuksi johtajaksi, jonka määrätietoisuus ja ammattitaito mahdollistaa toimivan työyhteisön, mikä näkyy tuloksena asiakkaille saakka.

 

Marjo Saarela, mainonnansuunnittelija, Tokmanni: Tekstisuunnittelijan tutkinto

Marjo Saarela kasvoi Tekstisuunnittelijan tutkinnon myötä uuteen luovan kirjoittajan rooliin omassa organisaatiossaan. Uuden toimenkuvan tueksi aloitettu koulutus antoikin siivet sisäsyntyiselle tekstinikkarille. Marjo aloitti myymäläradiospottien kirjoittajana, mutta kirjoittaa nyt muitakin markkinointitekstejä ja on mukana markkinointiviestinnän suunnittelussa ja ideoinnissa.

”Olin erittäin iloinen kuullessani Tunnistettava muutos -kilpailun finaalipaikasta! Se vahvisti minulle, että olen todellakin onnistunut saamaan aikaan suuren muutoksen ja saavuttanut jotain arvokasta. Tästä suuri kiitos kuuluu Markkinointi-instituutin koulutuksen laadukkuudelle: sain opetusta alan huipuilta, ja luova ympäristö ruokkii luovuutta. Esimerkit toisten menestyksekkäästä elämäntyöstä kantavat nyt hedelmää omassa työssäni.

Koska maailma, etenkin markkinoinnin maailma, muuttuu nopeasti, on oman osaamisen ylläpitäminen ja kehittäminen todella tärkeää. Koskaan ei voi sanoa olevansa valmis. Osaaminen on pääoma, jolla voi turvata asemansa työelämässä. Ennen koulutusta hieman jännitin, miten oma lähtötasoni riittää, mutta huoli oli turha. Ei koulutuksen tulevan tarvitse olla valmis tekijä.”

Lue Marjon opiskelukokemukset

Tunnistettava muutos -kilpailuraadin kommentti Marjon muutoksesta:

Marjo otti rohkeasti vastaan haasteen tarttua täysin uudenlaisiin tehtäviin ja löysi sisältään uudenlaisen, luovan työminän ja kollegoiden innostajan. Hänellä on copywriterin rooliin vaadittava ammatillinen itsevarmuus ja rohkeus poiketa virrasta. Marjo löysi koulutuksessa omat kirjoittajakykynsä sekä keinot, joilla ne parhaiten hyödyttävät organisaatiota. Hän on lisäksi positiivinen tsemppari, joka kannustaa muita ja pitää yllä luovuuden ja ideoinnin ilmapiiriä.

 

***

Haluatko jatkossa saada Markkinointi-instituutin uutiskirjeen? Liittymällä tilaajaksi saat tuoreimmat tiedot ajankohtaisista koulutuksista, kampanjoista ja työelämän kiinnostavista ilmiöistä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maria Mäenpää

viestintäsuunnittelija
Markkinointi-instituutti

LinkedIn    Twitter

Maria etsii ja jakaa tarinoita vaikuttavista oppimiskokemuksista ja liiketoimintaa muuttaneista kehittymistarinoista. Hän kirjoittaa aikuiskoulutuksen hyödyistä ihmisille ja organisaatioille, osaamisen merkityksestä työelämässä sekä koulutuksen motivoivasta voimasta. Maria hykertelee, kun asiat kerrotaan niin kuin ne ovat – selkeästi, suoraan ja asiakkaan ymmärtämällä kielellä.

 

Tunnistettava muutos -kilpailun voitto Virpi Pälvimäelle: kasvu muutosta syleileväksi moniosaajaksi