Muutoksen ammattilaiset -blogi

      Muutoksen ammattilaiset   |   Kirjoittajat  |  Opiskelijablogi  |  www.markinst.fi

 

 

29.1.2018 Anne Niemi-Hakala

Työntekijän aktiivimalli

 

Anne Niemi-Hakala

Valitsetko mieluummin työssäkäyvän vai työttömän aktiivimallin? Omaa osaamistaan kannattaa kehittää kaiken ikää niin, ettei tule yllätetyksi yrityksen muutostilanteessa.

Eduskunnan hyväksymä työttömän aktiivimalli herättää voimakkaita tunteita, monestakin näkökulmasta. Pelätään, että työttömät niputetaan samanlaiseen toimintamalliin, vaikka jokaisella on oma tarinansa. Kuka on nuori, kuka ikääntynyt, kuka pitkäaikaistyötön, kuka vasta työttömäksi jäänyt.

Entä jos keskittyisimme välillä aktivoimaan työssäkäyviä?

Pysy aktiivisena koko työurasi ajan

Omasta osaamisestasi huolehtimalla voit välttyä työttömän aktiivimallin piiriin joutumiselta. Yksi tutkinto ei enää riitä koko työuraksi! Ota käyttöösi työssäkäyvän aktiivimalli, jossa raportoit vähintään kerran vuodessa työnantajallesi, miten olet huolehtinut osaamisestasi niin, että se vastaa työelämän tarpeisiin myös tulevaisuudessa. Mitä uutta olet oppinut, millaisia tuloksia olet saanut aikaan ja millaista arvoa olet tuottanut työnantajallesi?

Hyväksy hyvän sään aikana se tosiasia, että joudut lunastamaan paikkasi uudelleen ja uudelleen. Arvosi työnantajalle koostuu monista asioista, joista on hyvä käydä aitoa vuoropuhelua.

Oikeus koulutukseen ei kuulu vain nuorille

Tarve ja oikeus kehittää itseään ei ole vain nuorten etuoikeus. Työntekijän osaaminen koostuu monista tekijöistä. Opimme työssä ja työtämme kehittämällä. Opimme avoimissa verkostoissa ja toisiltamme. Kehitymme myös opiskelemalla ja valmentautumalla läpi työuran. Aikuiskoulutuksella on erityinen arvo myös verkostojen luomisessa ja ylläpitämisessä. Koulutuksissa ja verkostoissamme vaihdamme ajatuksia muissa yrityksissä työskentelevien kollegoiden kanssa, uudistumme ja samalla uudistamme koko organisaatiotamme.

Miksi aktiivimalli tökkii?

Emme ole kaikki luonnostamme aktiivisia, emme ainakaan kaikilla elämän osa-alueilla. Ruuhkavuodet selittävät väsymistä ja välillä tuntuu, että työelämä imee niin kuiviin, ettei uudistumiseen jää voimia. Silti, ja juuri silloin, se on tärkeää.

Kukaan meistä ei halua myöntää leipiintyneensä tai jämähtäneensä mukavuusalueelle. – Minähän osaan jo nämä hommat, voihkaisee joku. – Ei tässä iässä enää kannata opiskella, selittää toinen. Kyllä kannattaa! Kaiken ikäisenä pitää laajentaa osaamistaan niin, ettei tule yllätetyksi yrityksen muutostilanteessa.

Kerron esimerkin viimeistä vuosikurssia lääketiedettä opiskelevasta nuoresta miehestä, joka aloitteli lääketieteen syventävien opintojen opinnäytetyötään. Ohjaaja yllätti hänet sanomalla, että olisi hyvä, jos osaisit koodata Python-ohjelmointikielellä. Koodata! Tuleva lääkäri. Ei auttanut muu kuin alkaa opetella koodikieltä, jotta voisi selviytyä opinnäytetyöstään ja sen tutkimusaiheesta. Esimerkki kertoo toimialasta riippumattomasta moniosaamisen tarpeesta. Työelämässä olevat eivät ole suojassa tältä muutokselta.

Varaudu, jotta aktiivimalli ei lankea

Omasta osaamisesta työn ohessa huolehtiminen ei ole kertaponnistus. Lisä- tai täydennyskoulutuksesta saatua todistusta ei kannata opinnälän kera haudata piirongin laatikkoon. Jatkuva aktiivinen ote, utelias mieli uuden suhteen ja oivallusten jakaminen omassa työyhteisössä pitävät sinut työurassa kiinni. Polku on välillä mutkainen ja kivikkoinenkin, mutta ehdottomasti vaivan arvoinen. Valitsethan mieluummin työssäkäyvän kuin työttömän aktiivimallin!

 

***

Haluatko pysyä ajan tasalla omasta alastasi? Jätä yhteystietosi, niin saat tietoa aikuiskoulutuksesta ja ajankohtaisista työelämän ilmiöistä sekä annat Markkinointi-instituutille luvan markkinoida sinulle palveluitaan. Lisäksi kuulet ensimmäisenä eduistamme ja kampanjoistamme.


 

Jaa tämä artikkeli:


 


 


 


 

 


Anne Niemi-Hakala

markkinointi- ja viestintäjohtaja,
Markkinointi-instituutti ja Rastor

LinkedIn    Twitter

Anne Niemi-Hakalalla on avoin ja intohimoinen suhde työhönsä. Hän menetti sydämensä palvelumarkkinointiin jo vuosikymmeniä sitten, ja on saanutkin vastata siitä monipuolisesti eri organisaatioissa. Hän syttyy asiakkaista ja arvon tuottamisesta heille – siiloutunut sooloilu vastaavasti saa hänet sammumaan.

Niemi-Hakala kannustaa jokaista elinikäiseen oppimiseen ja toteuttaa tätä omassa elämässään opiskellen ja avoimesti uusia asioita seuraten.

 

Matti Paavola
Esimiestyön koulutus laajensi näkemystä ja toi uusia ideoita tiimin kehittämiseen Matti Paavolan siirtyessä asiantuntijasta esimieheksi. Lue opiskelijakokemuksia Lähiesimiestyön ammattitutkinnosta.

 

 Lue myös nämä kirjoitukset:

 

Sinä olet tulevaisuuden menestyjä – mutta vain, jos haluat oppia uutta

Susanna Valkeus, kehittämispäällikkö, Markkinointi-instituutti

Siitä on kolme pitkää ja kiireistä vuotta, kun hain viimeksi töitä. Nyt päätin päivittää CV:ni. Tutustuin samalla vanhoihin työhakemuksiini. Eräässä hakukirjeessä olin siteerannut aikaisempaa esimiestäni, joka oli kauniisti lausunut minun olevan poikkeuksellisen oppimishaluinen henkilö.

 

Oppiminen nykyisessä työelämässä – pakko, oikeus vai velvollisuus?

 Leena Helenius, opiskelijabloggaaja

Kenen vastuulla jatkuva osaamisen kehittäminen on?

                                      

 

 

Työntekijän aktiivimalli