Muutoksen ammattilaiset   |   Kirjoittajat  |  Opiskelijablogi  |  www.markinst.fi

 

 

12.1.2016 Antti Voutilainen, opiskelijabloggaaja

Uuteen vuoteen uudella tarmolla

 

 

Vuodenvaihteen juhlallisuudet on juhlittu, ja on aika kääntää fokus itsensä kehittämiseen. Sen joudun myöntämään, että pienen tauon aktiivisesta opiskelusta pidin joulunpyhinä. Siitä huolimatta opiskelun herättämät ajatukset ja ideat pyörivät aktiivisesti mielessä. Parempi vaan, ettei tuo ajatushautomo pidä lomaa, sen uudelleenkäynnistäminen voisi olla hyvinkin työläs projekti jos se sammumaan pääsisi.

Vuoden vaihtumiseen usein liittyy lupausten teko. Itse päätin tehdä opintoihin liittyvän lupauksen. Lupaan ottaa kaiken hyödyn irti koulutuksesta ja parhaani mukaan jalostan opitun tulevaisuuden rakennuspalikoiksi.

Opiskelu aiheuttaa opiskelua

Tekstinsuunnittelijan tutkinto antaa varmasti erinomaiset eväät uusiin työtehtäviin. Totesin kuitenkin, että laajempaa osaamista tarvitaan. Työtehtäväthän voivat olla ns. kummaltakin puolella pöytää. Eli sitä voi olla toimeksiantoja vastaanottava taho tai niitä tekevä. Tästä johtuen osaamisen kartuttaminen teknisellä puolella on erittäin tervetullutta.

Aloitinkin HTML:n ja sen myötä myös CSS:n opiskelun. Pikkulinnut nimittäin kertoivat, että noita tarvitaan mm. sähköpostimarkkinoinnissa. Mitään todistusta noiden opettelusta en kylläkään saa, mutta nuo ovat konkreettisia työkaluja joiden hallitsemisen voi osoittaa portfoliossaan. Nämä vain yhtenä esimerkkinä siitä, että mitä työkaluja on suotavaa hallita osaamisensa osoittamiseksi. Yhä olen sitä mieltä, että kaikki opiskelu ja itsensä kehittäminen tulevat maksamaan itsensä takaisin ennemmin tai myöhemmin.

Hauskaa sinällään, että tuota koodaamista olen miettinyt opettelevani aiemminkin, mutta mielenkiinto ja aika ei ole riittänyt. Nyt opettelun aloittaminen oli suorastaan itsestäänselvyys.

Copywriterin työ -kurssi, kiehtova kokonaisuus

Tammikuussa alkaa Copywriterin työ -kurssi. Tutustuttuani kurssin sisältöön ja sen tehtäviin en voi muuta olla kuin innoissani. Syksyn kurssit ovat olleet selkeitä ja loogisia alustuksia tätä loppuhuipennusta varten. Tehtävien sisällöt ja haasteet ovat erittäin mielenkiintoisia ja pakottavat varmasti laajentamaan ajattelua uusiin ulottuvuuksiin. En ainakaan itse ole missään vaiheessa ajatellut suunnittelevani vaalimainosta tai tekeväni käsikirjoitusta radiomainokseen. Nyt saan!

Koulutuspäivinä pitääkin olla poikkeuksellisen hyvin hereillä, että vinkit eivät mene ohi korvien. Sen verran uusia asioita nuo ovat, että kaikki apu ideointiin on tervetullutta. Vaikka uudet aiheet hieman pelottaakin, niin siihen voin luottaa, että kouluttajat kitkevät pelot pois ja ruoskivat tarvittavan luovuuden esille.

Kylvetty opinsiemen kasvaa oivaltamisen puuksi

Parasta opiskelussa on, että vanhoista ajattelumalleista osaa luopua ja tulee avoimeksi uudelle tiedolle. Kunhan pitää mielen avoimena ja karistelee ”näin on aina tehty” -ajattelun pois. Sillä tavalla uusi tieto juurtuu paremmin ajatushautomoon ja sieltä todennäköisesti lähtee kasvamaan omia uusia ideoita itsensä ja luovuuden toteuttamiseen.

 

***

Haluatko jatkossa saada Markkinointi-instituutin uutiskirjeen? Liittymällä tilaajaksi saat tuoreimmat tiedot ajankohtaisista koulutuksista, kampanjoista ja työelämän kiinnostavista ilmiöistä.

 

 

 

 

 

 

 

 

Antti Voutilainen

Tekstisuunnittelijan tutkinnon opiskelija

CV:n muistuttaessa erehdyttävästi Aku Ankan portfoliota, on aika todeta, että konservatiivinen näkemys työurasta kuuluu historiaan. Koulunpenkin jälkeen samassa työpaikassa eläkkeeseen asti, niin sitä pitkään kuvitteli. Todellisuus valkeni, mutta matka ei ole ollut turha. Näkemystä on kertynyt usealta alalta ja eri tehtävistä. On aika ruveta takomaan rautaa, kun se on kuumaa ja välineet siihen saa opiskelemalla.

Antti opiskelee Markkinointi-instituutissa Tekstisuunnittelijan tutkintoa ja bloggaa kokemuksistaan.

Antin aiemmat bloggaukset:

 

Uuteen vuoteen uudella tarmolla