Muutoksen ammattilaiset   |   Kirjoittajat  |  Opiskelijablogi  |  www.markinst.fi

 

 

1.2.2016 Tanja Hovi, opiskelijabloggaaja

Varoitus - hän voi vaikuttaa elämääsi!

 

 

Kun näet toisessa ihmisessä vahvuuksia, muista sanoa se ääneen. Ja toisin päin. Pidä korvat auki ja kuuntele fiksuja ja rehellisiä ihmisiä. Hyvä sparraaja voi muuttaa elämääsi myönteisesti, olipa kyse työstä, harrastuksesta tai elämän suunnasta noin muuten.

”Olen ikään kuin ajautunut mainostoimistoalalle.” Tämän olen kuullut monen suusta ja tokaisu pitää paikkansa omallakin kohdalla. Yläasteen, nykyään yläkoulun, suomenkielen opettaja suositteli minulle kauan, kauan sitten kirjallisuuteen liittyvää alaa. ”Jaa, ehkä voisin kirjoittaa joskus kirjan”, pohdin ääneen. Äidinkielen maikalla oli tulevaisuuttani varten mielessä pikemmin toimittajan ammatti.

Muutamaa vuotta myöhemmin lukion valinnaisen kuvaamataidon kurssin opettaja neuvoi harkitsemaan visuaalisia opintoja – vaikkapa graafista alaa.

Kuolemattomana, tunteiden ohjailemana nuorena naisena, en kuitenkaan juuri kiinnittänyt erityistä huomiota näihin neuvoihin. Varttumisen varrella pyrin kuitenkin kenties intuitiivisesti vahvistamaan vahvuuksia ja hain opiskelemaan muiden muassa kotimaista kirjallisuutta, näyttämötaidetta ja arkkitehtuuria. Kunnes valmistuin teolliseksi muotoilijaksi projektijohtamisen ja yrityskuvajohtamisen painotuksilla.

Tutkinnon viime metreillä koulutusohjelmajohtaja kannusti minua hakemaan projektiassistentiksi muotoilun tuotteistamiseen ja markkinointiin liittyvään EU-projektiin. Ja tämän kolmen vuoden pestin jälkeen sain ensimmäisen työpaikan mainostoimistosta.

Ei puolivillaista vaan 100-prosenttista

Tänään olen iloinen ja ylpeä työskennellessäni mainostoimiston luovassa työympäristössä tuottamassa asiakasyrityksille ja loppukäyttäjille merkityksellistä sisältöä. ”Hyvät neuvot kalliit”, kuuluu vanha sanonta. Siis kuuntele opettajaa, valmentajaa, sparraajaa, mentoria.

Tuoreessa Markkinointi & Mainonta -lehdessä kerrotaan kuinka Staartin Mainosradio sai alkunsa tarpeesta löytää hyviä mentoreita juttuseuraksi oluttuopin äärelle. Niin ikään mainostoimisto Sherpan toimitusjohtaja Pauli Waroma kertoo sopineensa lounastapaamisia älykkäinä ja osaavina pitämiensä henkilöiden kanssa vailla varsinaista bisnesagendaa.

Omalla kohdallani kaipasin systemaattista tekstintuotannon kehittämistä ja uusia työkaluja markkinointikonseptien suunnitteluun. Koska näin aikuisiän ruuhkavuosina ei pysty eikä halua osallistua mihinkään puolivillaiseen, valitsin opinahjokseni Markkinointi-instituutin.

Kaksi tuhtia koulupäivää on nyt takana. Ja kaksi kokonaista päivää olen saanut olla alan parhaiden mentoreiden kirjailija, copywriter Markku Rönkön ja creative Ilkka Kärkkäisen opissa. Purkaa palkittua mainontaa arjesta tutuiksi merkityksiksi ja universaaleiksi tunteiksi. Luksusta. Ja maailman sekä kielen kauneus ovat yhä vahvempi osa minua.

 

***

Haluatko jatkossa saada Markkinointi-instituutin uutiskirjeen? Liittymällä tilaajaksi saat tuoreimmat tiedot ajankohtaisista koulutuksista, kampanjoista ja työelämän kiinnostavista ilmiöistä.

 

 


 

 

 

 

 

 

Tanja Hovi

projektipäällikkö, Staart Oy
Tekstisuunnittelijan tutkinnon opiskelija

LinkedIn      Twitter

Tanja Hovi on toiminut sekä markkinointiviestinnän palveluiden ostajana että tuottajana eri yrityksissä viidentoista vuoden ajan. Hovin erityisosaamista ovat tiedotus ja sisällöntuotanto. Hän uskoo tarinankerronnan voimaan – viestinnän välineet ja kanavat vain muuttuvat vuosien mittaan. ”Ihan kaikessa piilee mehevän jutun juuri, kun sopivasti pengotaan”. Parhaillaan Hovi tuulettaa luovuutensa räsymattoa Markkinointi-instituutin Tekstisuunnittelijan tutkinnon parissa. Odotettavissa on monta vauhdikasta raitaa lisää.

Tanja opiskelee Markkinointi-instituutissa Tekstisuunnittelijan tutkintoa ja bloggaa kokemuksistaan.

Tanjan aiemmat bloggaukset:

 

Varoitus - hän voi vaikuttaa elämääsi!