Muutoksen ammattilaiset   |   Kirjoittajat  |  Opiskelijablogi  |  www.markinst.fi

 

 

22.6.2016 Toni Berkowits

Yksin äärirajoilla

 

 

Henry Rollins, yhdysvaltalainen laulaja, sanoittaja, runoilija ja kirjailija on sanonut:

    No such thing as spare time
    No such thing as free time
    No such thing as down time
    All you got is life time

Itse yritän noudattaa Henry Rollinsin oivallusta päivittäin. Monet asiat ovat kiinni siitä, kuinka laadukkaasti aikani käytän. Elämä on nyt ja joka hetki on tärkeä. Yksittäinen arjen valinta toistuessaan muodostuu helposti tavaksi, ja tavat puolestaan määrittävät sen, miten elämän eri osa-alueilla onnistun. Toivoa siis sopii, että omaksuu oikeat tavat ja pystyy irtautumaan vääristä tottumuksista.

Sama asia pätee niin urheiluun kuin ammattilaisuuteen yrityselämässä. Ammattilaisuus yleisurheilussa on mahdollista vain jos harjoittelun kautta omaksuu oikean tekniikan ja sitoutuu valtavaan määrään toistoja. Jos puolestaan intohimon kohde vaihtuu jatkuvasti, on epätodennäköistä että elämänsä aikana kehittyy yksittäisessä lajissa tai ammatissa huipputasolle.

Usein ammattilaisuuteen pyrkivän ihmisen elämään mahtuu myös pettymyksiä. Huippu-urheilija saattaa harjoitella 15 vuotta tavoitteenaan Olympiamitali. Kuten elämässä yleensä, moni asia on pienestä kiinni. Kolme yliastuttua pituushypyn karsinnassa ja kisa on ohi. Yksi kaatuminen kolmois-salchowin alastulossa, ja mitalisija lipuu tavoittamattomiin. Siitä hetkestä eteenpäin asenne astuu peliin. Haluanko ja pystynkö löytämään itselleni uuden mielekkään tavoitteen ja kykenenkö nousemaan jaloilleni pettymyksen jälkeen?

Ammattilaisuuteen pyrkivät ihmiset tarvitsevat tukea, ohjausta ja sparrausta matkallaan. Yksin ei kukaan saavuta oman potentiaalinsa äärirajaa. Urheilijalla on tukenaan fysiikka- ja lajivalmentaja, fysioterapeutti ja mentaalipuolen tukihenkilö. Miksi siis ammatissaan huipulle pyrkivät eivät systemaattisesti rakenna ympärilleen ammattilaisuuteen kasvattavaa tukiverkostoa?

 

***

Haluatko jatkossa saada Markkinointi-instituutin uutiskirjeen? Liittymällä tilaajaksi saat tuoreimmat tiedot ajankohtaisista koulutuksista, kampanjoista ja työelämän kiinnostavista ilmiöistä.

 

 

                    

 
 
 
 

 

 

 

 

Toni Berkowits

toimitusjohtaja, rehtori
Markkinointi-instituutti

LinkedIn

Markkinointi-instituutin toimitusjohtaja Toni Berkowits näkee jokaisen yrityksen liiketoiminnan ytimessä asiakkaan odotusten täyttämisen ilman ylilaatua. Käytännössä yritysten kilpailuedut syntyvät ihmisten vuorovaikutustaidoista, tilannetajusta ja aktiivisuudesta. Jos tämän lisäksi yritys omistaa markkinoiden johtavan palvelukonseptin tai tuotteen, voidaan puhua toimialan tähtioppilaasta. Berkowits on toiminut suomalaisissa ja kansainvälisissä palveluyhtiöissä johtajana, kehittäjänä ja konsulttina, tehtäväalueinaan B2B-myynti, markkinointi ja liiketoiminnan kehittäminen.

 

Yksin äärirajoilla