Copywriter-koulutus täydensi tradenomiopinnot

Julkaistu 31.8.2015

Jani Tynninen, liiketalouden tradenomi

Jani_Tynninen_400x400.jpg

Tiesin vasta ammattikorkeakouluopintojeni loppuvaiheessa, että markkinointi on se ala, jolla haluan työskennellä. Erityisesti kiinnosti copywriterin työ. Heräsin kuitenkin vähän liian myöhään: valmistumiseni olisi viivästynyt, jos olisin lähtenyt vielä ylimääräisille kursseille tradenomi-opintojen loppuvaiheessa.

Markkinointi-instituutin Copywriterin koulutus olikin siis luontevaa täydennystä opintoihini, sillä siellä pääsisin todella syventymään copywriterin ammattiin.

Kouluttajien palaute kehitti työtapojani

Jo ensimmäisestä koulutuspäivästä kävi selväksi, että olin tullut oikeaan paikkaan. Kouluttajat olivat loistavia, ja heitä kuunteli innolla.

Koulutuksessa hyvää oli sen käytännönläheisyys. Kouluttajilla oli paljon aitoja case-esimerkkejä työelämästä, ja lisäksi teimme monia käytännönläheisiä harjoituksia.

Erittäin positiivinen asia oli myös se, miten hyvin opiskelijoista pidettiin huolta läpi kurssin. Opiskelupäivistä ja itsenäisistä tehtävistä muistutettiin sähköpostilla, ja tehtävissä kannustettiin aktiivisesti läpi koko kurssin. Itse tehtävistä sai kouluttajilta suoraa palautetta, negatiivista ja positiivista, mikä auttoi kehittämään työskentelytapojani pitkin kurssia.

Koulutuksessa hyvää oli sen käytännönläheisyys. Kouluttajilla oli paljon aitoja case-esimerkkejä työelämästä, ja lisäksi teimme monia käytännönläheisiä harjoituksia.

Portfoliosta apua työnhakuun

Oli mahtavaa, että Markkinointi-instituutin kouluttajat olivat alojensa huippuja eivätkä pelänneet kertoa ammattiensa haasteellisistakaan puolista. Työelämästä sai hyvän kuvan, ja tulin koko ajan varmemmaksi siitä, että haluan copywriteriksi. Luoviin ammatteihin kouluttaminen on haasteellista, mutta copywriter-koulutuksessa opin ihan konkreettisesti, miten teksteistä saa luovempia.

Suurimpia hyötyjä koulutuksesta oli kurssin aikana harjoitustöistä koostettu portfolio. Portfoliosta tuli erittäin monipuolinen, ja pystyin lisäksi täydentämään sitä vanhemmilla töilläni. Aionkin hyödyntää portfoliota tulevaisuudessa, kun haen töitä copywriterina.

Jaa sivu