Copywriterin koulutuksella kirjoittaja vahvisti ammatillista identiteettiään

Riikka-Holmberg-400x400.png
Riikka Holmberg, copywriter-opiskelija

Turkulainen Riikka Holmberg kirjoitti koko Copywriter-opintojensa ajan kokemuksiaan opiskelusta Markkinointi-instituutin blogiin. Vuoden aikana julkaistuista bloggauksista keriytyy koskettava kirjoittajan kasvutarina. Kuinka paljon ammatillista kehitystä voikaan tapahtua yhden vuoden aikana!

Osaanko mitään, kehtaanko edes hakea opiskelemaan?

Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemiasta käsikirjoittajaksi (medianomi AMK) valmistunut Riikka Holmberg palaa halusta kirjoittaa työkseen, mutta huomaa ajautuneensa töihin kaupan alalle. Epävarmuus omista taidoista kalvaa, mutta Riikka päättää rohkaistua ja hakea opiskelemaan kirjoittamista. 

”Olen pitkästä aikaa innostunut ja näen tulevaisuudessa enemmän raollaan olevia ovia. Ja mikä tärkeintä: minä kirjoitan.”

Blogi 1: Kajastusta ovenraosta

konkreettisia-paamaaria4.jpg

Verkko-opiskelu on monipuolisempaa kuin uskotkaan

Kun Riikka vierailee Copywriterin koulutusohjelman verkko-opintojaksolla Turun tuomiokirkossa ja Wäinö Aaltosen museossa, hän oppii katsomaan kotikaupunkiaan Turkua copywriterin silmin. 

“Seison Turun tuomiokirkossa. Aika vuoroin pysähtyy ja vuoroin virtaa hurjalla vauhdilla miettiessäni kaikkia niitä ihmisiä, jotka ovat vuosien saatossa käyneet täällä hengittämässä hiljaisuutta ja vaimeasti supatettuja sanoja, kuuntelemassa kivilattiasta kaikuvia askelia. Uskokaa tai älkää, olen suorittamassa itsenäisiin verkko-opintoihin liittyvää tehtävää.”

Juuri näin! Itsenäisten verkko-opintojen ei todellakaan tarvitse tarkoittaa pelkkää tietokoneen ääressä istumista.

Blogi 2: Itsenäinen verkko-opiskelu, aikaa inspiraatiolle

itsenainen-verkko-opiskelu2.jpg

Opiskelu hirvittää ja hämmentää, mutta se kuuluu asiaan

Kun kirjoittajaopintojen digitaaliseen ympäristöön pureutuva jakso on alkamaisillaan, Riikka hapuilee ilmaa. 

”Kun työskentelee kirjoittamisen parissa, suuri osa työstä on näkymätöntä, ajatustyötä. Muistiinpanot, kynällä paperille kirjoittamani sanat, ovat puolestaan konkreettisia. Eikö digitaalinen maailma ole kaiken konkreettisen vastakohta?”

Jakson jälkeen Riikka huomaa asioiden muuttuvan konkreettisiksi silloin, kun niitä pohtii suhteessa konkreettiseen päämäärään. Kirjoittaakseen blogin, jonka lukijat löytävät, tai löytääkseen työn kirjoittamisen parissa.

Blogi 3: Konkreettisia päämääriä

konkreettisia-paamaaria3.jpg

Kannustavat kouluttajat taltuttavat epäonnistumisen pelon

Riikka tietää, että portfolio olisi tehtävä, mutta pelkkä sanakin puistattaa häntä. Pian hän ymmärtää, että se on epäonnistumisen pelkoa. Pian ahdistus hälvenee kannustavan kouluttajan avulla. 

”Sain vinkkejä oman näköiseni projektin eteenpäin viemiseen, sekä paljon tsemppiä, jonka merkitys portfolion työstämisen kohdalla on ollut itselleni valtavan suuri.”

Blogi 4: Paras minä, juuri nyt

Kirjoittaja 600x350.png

Opiskeleminen kasvattaa itsevarmuutta

”Mennyt vuosi opintojen parissa on ollut rankka, en yritäkään väittää muuta. Samalla se on ollut minulle käänteentekevä ajanjakso elämässäni. Aikaisemmin kärsin jatkuvasti siitä tunteesta, etten osaa tarpeeksi ja olen jäänyt ammatillisesti sivuun. Enää ei tunnu siltä.”

Blogi 5: Seuraavan askeleen aika

1.jpg

Riikan kirjoittajaopinnot Markkinointi-instituutissa alkavat olla takanapäin. Markkinoinnin, kirjoittamisen ja luovan työn ammattilaisen on aika kääntää uusi sivu.

Markkinoinnin ja viestinnän koulutuksistamme löytyy omansa niin untuvikoille kuin harjaantuneille kirjoittajille. Turkulainen Riikka Holmberg oli kirjoittajakoulutusta aloitellessaan jotain siltä väliltä.  

Jaa sivu