Sisäänkirjautuminen
Valitse koulutus
Ilmoittaudu

Kokemuksia Henkilöassistentin tutkinnosta
 

Heidi Hudson, rekrytointikonsultti, StaffPoint

Henkilöstöassistentin tutkinto vei unelma-ammattiin

Nyt olen unelmatyössäni, ja opiskelulla Markkinointi-instituutissa oli oikeasti vaikutusta siihen, että pääsin vaihtamaan alaa unelma-ammattiini.

Koulutus osoitti työhaussa, miten paljon haluan uuteen ammattiin ja miten motivoitunut olen.

Heidi Hudson
StaffPoint

Kymmenvuotisen ravintola-alan työtehtävien jälkeen halusin uusia haasteita, mutta samalla hyödyntää jo kerryttämääni kokemusta. Työssäni ihminen itsessään on aina ollut tärkeintä, haluan ottaa jokaisen huomioon yksilönä. Tunnistin, että alanvaihto henkilöstöhallintoon voisi sopia minulle. Löysin Henkilöstöassistentin tutkinnon.

Markkinointi-instituutti vakuutti minut koulutuksenjärjestäjänä ja koulutus tuntui kätevältä, kun sen pystyi suorittamaan työn ohessa eli erikoisjärjestelyitä ei juurikaan tarvittu. Kiitos silloiselle työnantajalleni, joka ymmärsi, miten tärkeää opiskelu oli minulle.

Kun koulutusta oli jäljellä enää muutama viikko, menin työhaastatteluun ja minut valittiin rekrytointikonsultiksi StaffPointille. Oma ravintola-alan taustani auttaa erikoistumista hotelli-, ravintola- ja catering-henkilöstön rekrytointeihin, mutta näen, että HR-uralla voi erikoistua vaikka mihin.

Kokonaiskuva HR-työstä ja käytännön taitoja toimia HR-tehtävissä

Koulutus antaa valmiudet vaihtaa ammattia tai alaa, ja työ opettaa sitten käytännössä. Henkilöstöassistentin tutkinnossa kuitenkin jo jokainen opintoihin kuuluvista kursseista toi jotain olennaista ja käytännön osaamista.

Työlainsäädännöstä aloitettiin, mikä loi perustan kaikelle muulle: lakipykälät on osattava, jotta osaa toimia oikein. Oivalsin myös mm., miten erilaisista rekrytointikanavista tavoitetaan parhaat kandidaatit ja millainen on hyvä työpaikkailmoitus, josta hakijat kiinnostuvat.

Henkilöstöassistentin tutkinto antoi hyvän kokonaiskuvan alan työstä ja pohjaa toimia HR-alalla. Käytännön esimerkit työelämästä ja koulutuspäivissä käyty keskustelu muiden osallistujien ja kouluttajien kanssa laajensivat ymmärrystä HR-rooleista. Ihmisillä oli todellinen intohimo keskustella yhteisistä teemoista. Myös mahdollisuus kasvattaa omaa HR-alan verkostoa oli minulle tärkeä, kun tulen uutena alalle.

Tutustuessani henkilöstöhallinnon ja HR-koulutusten valikoimaan verkossa Markkinointi-instituutilla oli laajin ja laadukkain valikoima. Kouluttajat tulevat työelämästä, joten he osaavat oikeasti kertoa, mitä erilaisissa yrityksissä tapahtuu.

Alan vaihtaminen onnistuu sinnikkyydellä

Uramuutokset vaativat paljon työtä, tahtoa ja sitoutumista, mutta rohkaisen kaikkia ammatinvaihtoa harkitsevia tarttumaan toimeen. Ei tarvitse myöhemmin haikailla, että olisi pitänyt. Jos jo mietit alanvaihtoa, todennäköisesti haluat sitä. Opiskelu nousee kyllä prioriteettilistalla tarpeeksi korkealle ja siihen löytyy aikaa, jos sitä oikeasti haluat.

Olen itse elävä esimerkki siitä, että unelma-ammattiin siirtyminen on mahdollista sinnikkäällä työllä ja rohkeilla ratkaisuilla.

Koulutus vaikutti merkittävästi Heidin valintaan

Harri Lappalainen, Key Account Manager, StaffPoint Oy, Heidi Hudsonin esimies

Heidin valintaan rekrytointikonsultiksi vaikutti merkittävästi, että hän oli opiskellut Henkilöstöassistentin tutkinnon. HR-alan opinnot kertoivat hänen motivaatiostaan alaa ja vapaana olevaa työpaikkaa kohtaan. Lisäksi kenelläkään rekrytointitiimissämme ei tuolloin ollut HR-alan tutkintoa suoritettuna, joten Heidi oli hyvä lisä tiimiin. Lisäksi Heidin onnistumista ravintola-alan osaajien rekrytointityössä auttaa, että hän tuntee alan käytännöt aiemman työkokemuksensa myötä.

Vaikka yhä enemmän työn tekemistä opitaan työpaikalla, koulutus antaa työkalut ja perustiedot työssä menestymiseen. Työelämä muuttuu vauhdilla, ja töiden yhteydessä suoritettu koulutus kertoo työntekijän tai -hakijan pitkäjänteisyydestä, motivaatiosta sekä kyvystä hallita omaa tekemistään ja aikataulujaan. Nämä ovat tärkeitä työelämätaitoja.

26.10.2017

 

 

Riikka Roitto, henkilöstöassistentti, IAET-kassa

Henkilöstöassistentin tutkinto ponnahduslautana HR-tehtäviin

Ennen koulutusta en varsinaisesti toiminut HR-tehtävissä, mutta olin kiinnostunut henkilöstöhallinnosta ja tavoitteenani oli kerryttää tietouttani alasta. Kun työnantajani mahdollisti koulutuksessa käynnin, aloitin Henkilöstöassistentin tutkinnon opinnot.

Vaikka olin tehnyt ennen koulutusta joissain määrin henkilöstöhallinnon töitä, en niitä sellaisiksi ollut osannut mieltää. Olikin hienoa oivaltaa koulutuksessa, että hei, osaa olin jo tehnytkin!

Parasta oli, että pian koulutuksen päättymisen jälkeen sain siirtyä organisaatiossa henkilöstöassistentin rooliin.

  

Riikka Roitto kertoo opiskelijakokemuksia Henkilöstöassistentin tutkinnosta. 

 

Kuinka onnistun opiskeluissa työn ohella?

Ennen opintojen alkua huolenani oli tulevien tehtävien määrä. Ehtisinkö tekemään niitä määräaikojen puitteissa? Jännitin myös opiskelua yleisesti, sillä en ollut opiskellut tavoitteellisesti ammattikorkeakoulun jälkeen. Uskallanko esittää tyhmiä kysymyksiä?

Jännitys karisi kuitenkin nopeasti. Mukavat ja helposti lähestyttävät kouluttajat ja opiskelijatoverit auttoivat kyselemiseen uskaltamisessa, jos jokin asia ei heti selvinnyt.

Tehtäviä ei onneksi ollutkaan niin paljon kuin oletin. Ne olivat mukavan käytännönläheisiä ja sain ammentaa niihin omaa kokemustani henkilöstöhallinnosta. Toki tehtäviin meni aikaa, mutta ei läheskään niin paljon kuin olin aluksi pelännyt. Määräajatkin olivat riittävän pitkät ja tarvittaessa palautukseen sai lykkäystä. Meininki ei ollut niin kireäotsaista.

Henkilöstöassistentin koulutuksessa opiskelija otetaan huomioon

Tunsin, että Markkinointi-instituutissa opiskelijoista ollaan aidosti kiinnostuneita. Opintokokonaisuudet on hyvin suunniteltu ja erilaiset elämänvaiheet osataan niitä toteutettaessa ottaa huomioon.

Mielestäni koulutus sopii kaikille henkilöstöhallinnosta kiinnostuneille ja jo osittain kyseisiä tehtäviä tekeville assistenteille. Vaikka koulutus opastaa henkilöstöhallinnon pariin, ei kokemus alasta ole haitta opinnoissa. Luennoilla niin aloittelijoille kuin jo useamman vuoden HR:n parissa työskennelleille riitti mielenkiintoista tehtävää ja uutta opittavaa.

Varmuutta työhön Henkilöstöassistentin tutkinnon suorittamisesta

Opinnoista saamani materiaalit ovat olleet apuna töissä muistini virkistämiseen. Niistä on ollut helppo tarkistaa vastaus eteen tulleisiin kysymyksiin, kun muistan asian olleen koulutuksessa käsittelyssä. Toisten opiskelijoiden kertomukset ja kokemukset olivat opintojen parasta antia käytännön tasolla.

Osaan nyt opastaa myös kollegoita paremmin henkilöstöhallintoon liittyvissä asioissa. Tiedostan lisäksi huomattavasti enemmän prosesseja ja ulottuvuuksia, joita henkilöstöhallintoon liittyy. Uskallan myös kysyä ja kyseenalaistaa vanhoja käytäntöjä. Tulevaisuudessa toivon voivani vaikuttaa uusien käytäntöjen syntyyn ja prosesseihin.

Loistavat kouluttajat kasvattivat opiskelun nälkääni: jo nyt tekisi mieli kouluttaa itseäni lisää!

27.4.2016

Henkilöstöassistentin tutkinnon opiskelijakokemuksia