Sisäänkirjautuminen
Valitse koulutus
Ilmoittaudu

Kokemuksia Henkilöstöjohtamisen tutkinnosta
 

Antti Saarinen,
liiketoimintajohtaja, Suomen Transval

Henkilöstöjohtaminen välineeksi viedä asioita eteenpäin

Uskon, että yrityksellämme menee juuri niin hyvin kuin meidän henkilöstöllämme menee. Transvalilla on yli 1600 työntekijää, ja henkilöstöjohtaminen on iso osa arkeamme.

Transval toimii sisälogistiikan kumppanina, ja asiakkaitamme ovat mm. huolintaliikkeet, varastopalveluja tarjoavat yritykset sekä teollisuuden pakkaus- ja logistiikkapalveluja ostavat yritykset. Lisäksi toimimme satama- ja lentokenttäalueilla.

Strategia ja liiketoiminta henkilöstöjohtamisen kehyksenä

Voin suositella Henkilöstöjohtamisen tutkintoa niille, jotka tarvitsevat näkemystä, miten HR voi olla osa liiketoimintaa. Itse vastaan yhden liiketoiminta-alueen toiminnasta ja olen johtoryhmän jäsen. Koulutus tukee myös operatiivisen HR:n parissa toimivia, kuten henkilöstöpäälliköitä, jotka näkevät, että oma ja HR:n rooli voisivat kasvaa.

 

Antti Saarinen suoritti Henkilöstöjohtajan tutkinnon 

 

Henkilöstöjohtajan tutkinto vastasi hyvin ennakko-odotuksiani. Odotin, että koulutuksessa avattaisiin, miten henkilöstöjohtaminen kytkeytyy yrityksen toimintaan, ja että henkilöstöjohtamista lähestyttäisiin strategian kautta. Olin tyytyväinen, että sisällöissä, keskusteluissa ja harjoituksissa pysyttiin korkeammalla tasolla. Minulle vahvistui kuva siitä, mitä henkilöstöjohtaminen parhaimmillaan on ja miten se on naimisissa yrityksen ja sen liiketoiminnan kanssa. Koulutus kirkasti, miten henkilöstöjohtamisen kautta voidaan kehittää toimintaa ja viedä asioita eteenpäin.

Opiskelijaryhmä oli hyödyllinen. Yritysten toimialasta riippumatta meitä yhdisti henkilöstöjohtaminen. Totesimme, että kaikilla on hyvin samanlaisia ongelmia, haasteita ja ratkaisuja. Valmistumisemme jälkeenkin olemme vaihtaneet ajatuksia ryhmän kanssa sähköpostilla.

Henkilöstöjohtaminen nousi johtoryhmän agendalle

Koulutukseen kuuluvat harjoitukset palvelivat oikein hyvin yrityksemme tarpeita. Tehtävät oli helppo tuoda yrityksen arkeen ja ne toivat arkeemme aidosti lisäarvoa. Harjoituksissa käsittelin aiheita, jotka muutenkin olivat pöydällä.

Teemme Transvalissa tiettyjä asioita nyt selkeämmin ja painotamme enemmän henkilöstöön liittyviä asioita. Oman koulutukseni ansiosta olemme keskustelleet henkilöstöjohtamisen aiheista johtoryhmässä aiempaa enemmän.

6.11.2013

Henkilöstöjohtajan tutkinnon opiskelijakokemuksia