Sisäänkirjautuminen
Valitse koulutus
Ilmoittaudu

Kokemuksia Henkilöstöpäällikön tutkinnosta
 

Rekrytointiasiantuntija Henriikka Tuomilehto ja henkilöstöasiantuntija Elina Kemppi, DNA Oyj

Leena Helenius

 

Tuomisina tukullinen HR-kehityskohteita

Elina Kemppi”Henkilöstöpäällikön tutkinto
voisi olla jokaisen HR-osaajan
peruskoulutus”, tiivistää
DNA Oyj:n henkilöstöasiantuntija
Elina Kemppi. Elina Kemppi

 


 

”Kyllä, kaikkien pitäisi käydä tämä koulutus”, komppaa kollega, rekrytointiasiantuntija Henriikka Tuomilehto.

DNA:n henkilöstöhallinnossa työskentelevät Kemppi ja Tuomilehto aloittivat samaan aikaan Henkilöstöpäällikön tutkinnon opinnot.

”Tarvitsimme kumpikin syvällisempää ymmärrystä ja kyvykkyyttä, jotta voimme osallistua DNA:n HR-toiminnon kehittämiseen uuden työn vaatimusten mukaisesti ja tuottaa siten parempaa HR-palvelua DNAlaisille. Ei yhteistä aloitusaikaa varsinaisesti suunniteltu, mutta se oli iloinen sattuma”, Kemppi sanoo.

Ja lisäksi erittäin hyödyllinen – sekä Tuomilehdon ja Kempin että työnantajan kannalta. Yhdessä Kemppi ja Tuomilehto imevät koulutuksesta enemmän organisaation käyttöön.

Kahdet korvat poimivat tuplaopin

Tuomilehdon työnkuvaan kuuluu työsuhdeasiat ja rekrytoinnit, Kempin monipuoliset henkilöstöhallinnon tehtävät. ”Koska olemme erityyppisissä tehtävissä, pystymme hyödyntämään Henkilöstöpäällikön tutkinnon eri osa-alueita eri tavoin. Imemme oppia hieman eri näkökulmista”, Tuomilehto sanoo.                  
”Olen saanut sparrauskumppanin myös oman vastuualueeni asioihin, kun Henriikka on opiskellut samoja asioita kuin minä, vaikka ne eivät hänen työnkuvaansa suoraan kuulukaan. Lisäksi olemme huomanneet innostuvamme samoista asioista, jotka koemme tärkeiksi kehityskohteiksi yhteisen HR-toimintomme kannalta”, Kemppi jatkaa.                  

Tuomilehto ja Kemppi ovat toimineet HR-tehtävissä kymmenen vuoden molemmin puolin ja kaipasivat vahvistusta omaan HR-tehtävään sekä uutta intoa tekemiseen. Tutustuttuaan HR-koulutustarjontaan Tuomilehto totesi, että Markkinointi-instituutin henkilöstöpäällikön koulutuskokonaisuus oli markkinoilla olevista kattavin ja tuki parhaiten nykyistä työnkuvaa.

Tuliaisina konkreettisia kehityskohteita HR-toiminnolle

Koulutuksessa käyneet eivät päästä muutakaan organisaatiota helpolla. ”Tämähän on kuin kirous muulle organisaatiolle, kun tulemme koulutuksesta uusista ajatuksista innostuneina emmekä pysty olemaan hiljaa vaan haluamme jakaa ne työkavereille”, Kemppi nauraa.

Henkilöstöpäällikön tutkinto on poikinutkin jo paljon ajatuksia eri kehityskohteisiin, joita DNA:n henkilöstöhallinnossa parhaillaan edistetään: Miten kannustaa henkilöstöä kehityskeskusteluissa ja tavoiteasetannassa, miten HR:stä rakennetaan entistä tiukemmin strateginen kumppani liiketoiminnalle, miten palkitsemisjärjestelmää tulisi kehittää, miten johtaa suorituksia ja kehittää henkilöstön osaamista tuloksellisemmin. 

HR-ammattilaiset jakamassa oppejaan

Kemppi ja Tuomilehto arvostavat sitä, että kouluttajat ovat työelämässä toimivia asiantuntijoita, ei vain kirjanoppineita.

”Itse arvostan enemmän työelämän ammattilaisten oppeja: heiltä saa konkreettisia vinkkejä ja heidän kokemuksiinsa voi samaistua”, Kemppi kuvailee.
”Kouluttajat ovat jakaneet arvokkaita kokemuksiaan myös tilanteista, joissa kaikki ei ole mennyt suunnitelman mukaan. Miten he ovat näitä tilanteita ratkaisseet ja mitä niistä oppineet”, täydentää Tuomilehto.

”Koko koulutus on ollut erittäin avartava kokemus: olen huomannut, miten kaikki liittyy kaikkeen”, Kemppi sanoo.

19.9.2017

 

 ​

Leena Helenius,
henkilöstöhallinnon ammattilainen, Certified Business Coach, Paraplyy

Opinnot Markkinointi-instituutissa herättivät minussa uinuvan pienen opiskelijan ja johtivat minut työssäni aivan uudelle uralle viisikymppisten jälkeen.

Teorian kaipuu vei kohti muutosta

Kesällä 2012 olin toiminut vuoden henkilöstöhallinnon tehtävissä organisaatiossa, jossa olin aloittanut noin 20 vuotta aiemmin sovelluskehittäjänä eli ohjelmoijana, kuten silloin sanottiin. Olin etuoikeutettu, kun sain kasvaa ja kehittyä haluamaani suuntaan: teknisestä ihmisiin eli projektihallinnan ja esimiesroolin kautta HR Business Partneriksi.

  

Leena Helenius
 

Työ opetti tekijäänsä, mutta halusin teoriapohjaa tekemiseni taustalle, minkä vuoksi hakeuduin Markkinointi-instituutin Henkilöstöpäällikön tutkintoon. Koulutus oli inspiroivaa. Opin paljon uutta mutta myös sen, että tiesinkin jo aika paljon ennestään. Vielä silloin en edes aavistanut, miten ratkaisevasti tuo koulutus tulisi muuttamaan työelämäni seuraavien vuosien aikana.

Käännekohdassa: Opiskelu muuttaa ihmistä

Kesäkuussa 2013 sain käteeni Henkilöstöpäällikön tutkinnon paperit. Samassa nipussa tuli kuin vaivihkaa palo jatkaa opiskelua. Oppimisen ilo yhdistettynä uusiin ajatuksiin, osaamiseen ja kokemuksiin jätti minuun jäljen, joka muistutti itsestään jatkuvasti.

Polte ei kadonnut, vaan annoin opinnoille mahdollisuuden seuraavana keväänä, jolloin luin oikeustieteitä avoimessa yliopistossa. Kurssi oli luentoja iltaisin ja opiskelua siinä sivussa – siis työn ohessa. Totesin, etten pysty oikeasti opiskelemaan työpäivien päätteeksi. Voin suorittaa kursseja, mutta en oikeasti oppia, ellen anna opiskelulle riittävästi aikaa. Toisin kuin Henkilöstöpäällikön tutkinnossa kaikki opiskelu piti tehdä omalla ajalla.

Päätin jäädä opintovapaalle vajaaksi vuodeksi. Vajaa vuosi venyi runsaaksi vuodeksi. Maailma muuttui tuona aikana – sekä pääni sisällä, että sen ulkopuolella - enemmän sisällä. Minua varoitettiin opintojani alussa, että en olisi enää entiseni – opiskelu muuttaa ihmistä. Henkilöstöpäällikön tutkinnon opinnoissa alkanut muutos jatkui, syveni ja laajeni. Enkä ollut enää sama kuin ennen.

Henkilöstöpäällikön tutkinto rohkaisi HR-yrittäjäksi

Vuoden 2013 Henkilöstöpäällikön tutkinnon valmistumisesta alkanut muutos johti siihen, että perustin oman yrityksen henkilöstöhallinnon konsultoinnin, henkilövalmennuksen ja koulutuksen alalla alkuvuodesta 2017. Enkä ole katunut hetkeäkään. Välillä on vähän jännittänyt ja hirvittänytkin, mutta iso päätös on tuntunut koko ajan omalta ja oikealta.

Teen rakastamaani työtä haluamassani muodossa. Työ opettaa entistä enemmän. Jatkan opintojani, ja ennen kaikkea oppiminen jatkuu. Ilman henkilöstöpäällikköopintojani en olisi nyt itsenäisenä yrittäjänä, itseni työllistäjänä elämässä omaa työunelmaani todeksi!

13.6.2017

 

Henkilöstöpäällikön tutkinnon opiskelijakokemuksia