Johtamisen erikoisammattitutkinto toi itseluottamusta ja vei uralla eteenpäin

Julkaistu 20.5.2015

Anna Nurkse, yksikön johtaja, Sininen Meteoriitti Oy

Anna_Nurkse_400x400.jpg

Kun sain tilaisuuden siirtyä 17 vuoden asiantuntijatehtävien jälkeen henkilöesimieheksi ja tulosvastuulliseksi yksikön johtajaksi, tiesin tarvitsevani konkreettista apua esimiestyöhön. Valitsin johtamisen erikoisammattitutkinnon, JET, sen käytännönläheisyyden vuoksi. Halusin myös luoda verkoston, jossa voi keskustella työasioista ja sparrata omaa osaamista.

Tärkein oivallus oli, että opin tunnistamaan, mitkä asiat ovat kulloinkin tärkeimpiä. Nyt osaan keskittyä olennaiseen sekä henkilöesimiehenä että tulosvastuullisena esimiehenä. Olen aina lukenut paljon, mutta nyt opin, miten teoriat ja muiden jakamat kokemukset otetaan käyttöön omassa arjessa.         

Olen saanut kehityksestäni hyvää palautetta myös esimieheltäni: koulutuksen ansiosta toimin päämäärätietoisemmin ja olen varmempi esimies.

Mielestäni JET:sta saa siitä parhaan hyödyn irti, kun asennoituu ja sitoutuu koulutukseen kehittämisprojektina.

JET antoi kokonaiskuvan omasta kehitysmatkasta esimieheksi

Mielestäni Johtamisen erikoisammattitutkinto JET:sta saa siitä parhaan hyödyn irti, kun asennoituu ja sitoutuu koulutukseen kehittämisprojektina. Ei vain kahlaa koulutusta läpi, vaan päättää, mitä haluaa jokaisesta jaksosta saada irti.

Aluksi ajattelin, ettei oman itsensä johtamisen kurssista ole minulle hyötyä, mutta juuri sen opit ovatkin osoittautuneet tärkeiksi omassa työssä jaksamisessa. Kun tekee itselleen kehityssuunnitelman ja palaa siihen vaikka puolivuosittain, näkee oman kehityksensä – se on tärkeää oman motivaation kannalta. Kun arki tuntuu haastavalta voi pysähtyä hetkeksi suunnitelman ääreen ja voi todeta, että onkin asioita, jotka sujuvat paremmin kuin vuosi sitten.

Yksi antoisimmista – vaikkakin raskaimmista – osuuksista JET-koulutuksessa oli tutkintotilaisuus ja siihen valmistautuminen. Kun tutkintoa suorittaa hiljalleen 1,5 vuotta, tutkintotilaisuudessa summaa opit: miten olen muuttunut johtajana, missä olen nyt ja mitkä ovat tulevaisuuden tavoitteeni. Tuli mietittyä, mitä olen oikeasti oppinut ja miten hahmotan työtäni ja johtamista. Se oli ammatillisessa mielessä erittäin hyödyllinen ja palvelee tulevaisuudessakin presentaationa omasta osaamisestani vaikkapa työnhaussa.

Todistus johtamis- ja esimiesosaamisesta

Työmarkkinoilla on tarve, että voi todistaa osaamisensa. JET on näyttö siitä, että on opiskellut johtamista, ja uskon, että se auttaa minua työmarkkinoilla tulevaisuudessakin. Oma opistotasoinen koulutukseni oli nimenomaan substanssiin liittyvä, joten halusin todistuksen myös johtamisosaamisestani.

Olen äärettömän tyytyväinen siihen, että on tarjolla tällainen edullinen esimieskoulutus kuten JET. Se auttaa juuri minun tilanteessani olevia eli esimiestyötään aloittavia. Johtamisen erikoisammattitutkinnon ehdoton etu on konkretia eli se, että asioita ei käsitellä vain teoriassa ja ideaalitilanteissa vaan tartutaan käytäntöön. Sitähän johtamisen arkikin on.

Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto (ent. JET)

Espoo    Lue lisää ja ilmoittaudu

Oulu     Lue lisää ja ilmoittaudu

Jaa sivu