Kiinteistönvälittäjän opinnot alkavat huomenna – yöjunalla Helsinkiin

Joonas Peltokorpi, myyntipäällikkö, LKV, KiAT

Joonas Peltokorpi kertoo opiskelustaan Kiinteistönvälittäjän koulutusohjelmassa.

Kun palasin takaisin Suomeen pitkän reissaamisen jälkeen, mietin, mihin jatkaisin seuraavaksi. Palaanko takaisin vanhoihin töihini? Haenko opiskelemaan yliopistoon? 

En ollut innostunut korkeakouluopintojen pitkästä opiskeluajasta. Lopulta kaverini ehdotti minulle Markkinointi-instituutissa alkavaa Kiinteistönvälittäjän koulutusohjelmaa. Koska tuleva ryhmä aloitti jo seuraavana päivänä eikä ilmoittautuminen ollut enää avoinna, soitin Markkinointi-instituuttiin.
Ryhmässä oli vielä tilaa, joten varasin paikkani sekä siihen että yöjunaan Helsinkiin. Kiinteistönvälittäjän koulutusohjelmassa aloitin seuraavana aamuna. 

Nopeasti noviisista kiinteistönvälitysalan ammattilaiseksi

Ennen koulutusta en tiennyt kiinteistönvälitysalasta oikeastaan mitään. Koulutuksesta sainkin vinkkejä, kuinka uralla pääsee nopeasti alkuun ja mitä se vaatii. Vinkit kiinteistönvälitysalan kilpailussa pärjäämiseen olivat arvokkaita. Tärkein ohje oli kuitenkin "asenne ratkaisee"!

Opintojen aloittamisen jälkeen työllistyin alalle nopeasti.

Opintojen aloittamisen jälkeen työllistyin alalle nopeasti. Uskon opintojen auttaneen siinä: niiden avulla oli helppo osoittaa oma motivaationi alaa kohtaan. 
Työllistymisen jälkeen siirryin Kiinteistönvälittäjän koulutusohjelmasta Kiinteistönvälitysalan ammattitutkinnon, KiATin, opiskelijaksi ja mietin, kuinka jaksan tehdä opintoja töiden ohella. Lopulta opinnot lähinnä piristivät ja niistä sai hyvää vastapainoa työhön. Töissä oppi, miten jotakin tehdään, mutta koulutus auttoi ymmärtämään, miksi niin tehdään.

Joustavissa opinnoissa teoria ja kokemus yhdistyivät

Markkinointi-instituutin koulutuksen etu oli sen joustavuus. Jos joskus joutui olemaan poissa tai venyttämään tehtävien palautusaikaa, onnistui se helposti – kunhan piti kiinni sovitusta aikataulusta. Koska kiinteistönvälitysalalla ketjujen välistä yhteistyötä ei juurikaan ole, oli muiden opiskelijoiden kokemusten kuuleminen mielenkiintoista.

Markkinointi-instituutin koulutuksen etu oli sen joustavuus.

Erityisesti opinnoista jäi mieleen lakimiehen esittelemät erikoiset caset. Miten eri tavalla lakia voikaan tulkita, jos jokin pieneltä tuntuva yksityiskohta muuttuu tapausten välillä! Lisäksi opit työpäivän ajanhallintaan ovat jääneet mieleeni: kahdeksan tuntia päivässä riittää hyvin työasioiden hoitamiseen.

Yrittäjähenkisyys ja hyvä asenne valttina kiinteistönvälitysalalla

Kiinteistönvälitysalan koulutukset sopivat mielestäni niille, joilla on hyvä asenne eikä pitkä opiskelu ole oma juttu. Yrittäjähenkisyys on plussaa ja oman halun tulee olla kohdallaan.

Ilman Kiinteistönvälittäjän koulutusohjelmaa olisin tuskin päässyt alalle niin nopeasti kuin pääsin. Nykyinen työni onkin yhdistelmä koulutusta, kokemusta ja oman organisaation koulutuksia. Kun oman nimen perään saa kirjoittaa LKV ja KiAT, auttaa se uralla eteenpäin.

Opiskele kiinteistönvälittäjäksi

Kiinteistönvälittäjän koulutusohjelman suoritettuasi olet pätevä kiinteistönvälittäjä ja toimit ammattitaitoisesti kiinteistöjen myynti- ja vuokraustehtävissä.


Espoon toteutus    Lue lisää ja ilmoittaudu

Oulun toteutus     Lue lisää ja ilmoittaudu

Jaa sivu