Sisäänkirjautuminen
Valitse koulutus
Ilmoittaudu

Kokemuksia Kiinteistönvälittäjän koulutusohjelmasta
 

Leena Luoto, kiinteistönvälittäjä, KiAT, LKV

Yli 30 vuoden työuran jälkeen uuteen ammattiin kiinteistönvälittäjäksi

Edellisen työnantajani jouduttua konkurssiin mietin, mitä tekisin tulevaisuudessa. Uuden työn löytäminen tai työvoimakoulutuksiin pääseminen oli suuren hakijamäärän vuoksi vaikeaa, ja mieheni ehdottikin Markkinointi-instituuttia sieltä saamiensa hyvien koulutuskokemusten vuoksi.

Kiinteistönvälittäjän koulutusohjelman päädyin valitsemaan kiinnostuksen kohteitteni mukaan: sisustus ja koti ovat aina kiinnostaneet minua.

 

Lisäksi rakentaminen on tullut minulle tutuksi omakotitalon ja edellisen työpaikkani rakennusprojektien myötä. Hain Kiinteistönvälittäjän koulutusohjelmaan, ja aloitin opiskelun syksyllä 2014.

Työllistyin kiinteistönvälitysalalle opintojeni loppuvaiheessa

Aloittaessani Kiinteistönvälittäjän koulutusohjelmassa ajattelin, etten ymmärrä kiinteistönvälitysalasta mitään. Mihin ihmeeseen olen itseni laittanut? Tarttuvatko opetettavat asiat päähän? Tehtäviä tekemällä ymmärrys kiinteistöalasta kuitenkin kasvoi ja tietoa karttui! Oma oppiminen on kiinnostuksesta ja aktiivisuudesta kiinni.

Kesken opintojeni työllistyin kiinteistönvälitysalan yritykseen myyntineuvottelijaksi tuttavani vinkistä. Samalla tuli ajankohtaiseksi koulutusohjelman jatkaminen Kiinteistönvälittäjän koulutusohjelmasta Kiinteistönvälitysalan ammattitutkintoon, KiAT. Tehtäviä pystyi tekemään myös työn ohessa, niihin täytyi vain paneutua.

Tein LKV-kokeen kaksi kertaa: ensimmäisen kerran lähinnä kokeilin ja toisen kokeen tein Kiinteistönvälitysalan ammattitutkinnon päätteeksi. Toisella kerralla ymmärrys oli kasvanut ja sain kokeen läpi hyvillä pisteillä, vaikka en siihen erikseen lukenutkaan. En olisi pystynyt siihen ilman Markkinointi-instituutin järjestämää koulutusta.

Kiinteistönvälitysalan koulutus takaa työllistymiseni tulevaisuudessa

Uskon, että minulla on hyvä tulevaisuus alalla. Minkäänlaista ikärasismia en ole havainnut – elämänkokemus on vain hyödyksi. Koulutus antoi hyvän kuvan kiinteistönvälitysalan todellisuudesta. Kiinteistönvälittäjän tulee tietää rakentamisesta, laeista sekä osata markkinoida itseään. Kiinteistönvälitysalan ammattitutkinto antoi näihin kaikkiin välineitä.

Työnantajanikin uskoo minuun koulutukseni myötä. Kiinteistönvälitysala muuttuu, ja kouluttautumalla voin todistaa oman osaamiseni. Mielestäni olisi suotavaa, että alalle tuleville tutkinto olisi pakollinen. Olen Kiinteistönvälitysalan ammattitutkinnon lisäksi osallistunut yritykseni sisäisiin koulutuksiin ja pyrkinyt oppimaan kokeneemmilta työtovereilta.

Markkinointi-instituutin koulutuksissa verkostoiduin hyvin muiden opiskelijoiden kanssa ja nyt kohtaan heitä matkan varrella. Tulen varmasti sopivan kurssin löytyessä opiskelemaan lisää!

5.4.2016

 

 

Joonas Peltokorpi, myyntipäällikkö, LKV, KiAT

Opinnot alkavat huomenna – yöjunalla Helsinkiin

Kun palasin takaisin Suomeen pitkän reissaamisen jälkeen, mietin, mihin jatkaisin seuraavaksi. Palaanko takaisin vanhoihin töihini? Haenko opiskelemaan yliopistoon?

En ollut innostunut korkeakouluopintojen pitkästä opiskeluajasta. Lopulta kaverini ehdotti minulle Markkinointi-instituutissa alkavaa Kiinteistönvälittäjän koulutusohjelmaa. Koska tuleva ryhmä aloitti jo seuraavana päivänä eikä ilmoittautuminen ollut enää avoinna, soitin Markkinointi-instituuttiin.

 

Ryhmässä oli vielä tilaa, joten varasin paikkani sekä siihen että yöjunaan Helsinkiin. Kiinteistönvälittäjän koulutusohjelmassa aloitin seuraavana aamuna.

Nopeasti noviisista kiinteistönvälitysalan ammattilaiseksi

Ennen koulutusta en tiennyt kiinteistönvälitysalasta oikeastaan mitään. Koulutuksesta sainkin vinkkejä, kuinka uralla pääsee nopeasti alkuun ja mitä se vaatii. Vinkit kiinteistönvälitysalan kilpailussa pärjäämiseen olivat arvokkaita. Tärkein ohje oli kuitenkin "asenne ratkaisee"!

Opintojen aloittamisen jälkeen työllistyin alalle nopeasti. Uskon opintojen auttaneen siinä: niiden avulla oli helppo osoittaa oma motivaationi alaa kohtaan.

Työllistymisen jälkeen siirryin Kiinteistönvälittäjän koulutusohjelmasta Kiinteistönvälitysalan ammattitutkinnon, KiATin, opiskelijaksi ja mietin, kuinka jaksan tehdä opintoja töiden ohella. Lopulta opinnot lähinnä piristivät ja niistä sai hyvää vastapainoa työhön. Töissä oppi, miten jotakin tehdään, mutta koulutus auttoi ymmärtämään, miksi niin tehdään.

Joustavissa opinnoissa teoria ja kokemus yhdistyivät

Markkinointi-instituutin koulutuksen etu oli sen joustavuus. Jos joskus joutui olemaan poissa tai venyttämään tehtävien palautusaikaa, onnistui se helposti – kunhan piti kiinni sovitusta aikataulusta. Koska kiinteistönvälitysalalla ketjujen välistä yhteistyötä ei juurikaan ole, oli muiden opiskelijoiden kokemusten kuuleminen mielenkiintoista.

Erityisesti opinnoista jäi mieleen lakimiehen esittelemät erikoiset caset. Miten eri tavalla lakia voikaan tulkita, jos jokin pieneltä tuntuva yksityiskohta muuttuu tapausten välillä! Lisäksi opit työpäivän ajanhallintaan ovat jääneet mieleeni: kahdeksan tuntia päivässä riittää hyvin työasioiden hoitamiseen.

Yrittäjähenkisyys ja hyvä asenne valttina kiinteistönvälitysalalla

Kiinteistönvälitysalan koulutukset sopivat mielestäni niille, joilla on hyvä asenne eikä pitkä opiskelu ole oma juttu. Yrittäjähenkisyys on plussaa ja oman halun tulee olla kohdallaan.

Ilman Kiinteistönvälittäjän koulutusohjelmaa olisin tuskin päässyt alalle niin nopeasti kuin pääsin. Nykyinen työni onkin yhdistelmä koulutusta, kokemusta ja oman organisaation koulutuksia. Kun oman nimen perään saa kirjoittaa LKV ja KiAT, auttaa se uralla eteenpäin.

2.8.2016

 

 

Kiinteistövälittäjän koulutusohjelman opiskelijakokemuksia