Sisäänkirjautuminen
Valitse koulutus
Ilmoittaudu

Kokemuksia Markkinointiviestinnän ammattitutkinnosta
 

Toni Kalliomäki,

yrittäjä, Spring Bay

Toimivaa ja tuottavaa markkinointia pienin kustannuksin

Markkinointiviestinnän ammattitutkinto oli silmiä avaava. Opin, että aina ei tarvitse mennä vaikeimman kautta, sillä hyvinkin yksinkertaisilla markkinointitoimenpiteillä voi saada hyviä tuloksia.

Minulle suurin hyöty koulutuksesta oli se, että oivalsin asioiden yksinkertaistamisen tärkeyden. Kaiken ei tarvitse maksaa mahdottomasti, eikä markkinointi-kampanjoiden tarvitse olla jättisuuria tuottaakseen näkyvää tulosta.

Lisäksi toin koulutuksesta työpaikalleni monia arvokkaita näkökulmia. Myös työnantajani huomasi muutoksen, ja sain kehuja siitä, miten olin kehittynyt koulutuksen aikana.

Markkinointiviestinnän aloittelijasta osaajaksi

Olen sittemmin siirtynyt palkkatyöstä yrittäjäksi, ja koulutus helpotti huomattavasti siirtymävaihetta. Koulutuksen ansiosta pystyn hoitamaan yritykseni markkinoinnin itse. Sain paljon käytännöllisiä vinkkejä yrittäjän uralleni.   

  

Toni Kalliomäki
Toni Kalliomäki  

En esimerkiksi aikanaan pitänyt sosiaalisesta mediasta, mutta koulutuksen myötä opin ymmärtämään sen hyödyllisyyttä. Facebook on ollut yllättävänkin toimiva ratkaisu markkinoinnissa ja tuonut jopa uusia asiakaskontakteja.

Opiskelu työn ohessa oli sujuvaa

Markkinointiviestinnän ammattitutkinto oli yllättävän helppo suorittaa työn ohessa. Koulutuspäiviä oli pari kertaa kuukaudessa, ja etäopiskeluakin juuri sopivasti työn rinnalle. Opiskelu ei siis rasittanut liikaa, mutta tulokset olivat näkyviä. Myös tutkinnon suorittamiseen liittyvien materiaalien kerääminen luonnistui työn ohella erittäin sujuvasti.
Markkinointiviestinnän ammattitutkinto sopii kaikille, jotka kaipaavat lisää potkua markkinointitaitoihinsa.

Vanhemmat ja nuoremmat ulkopuoliset kouluttajat varmistavat monipuolisen kuvan markkinointiviestinnästä ja antavat aidon kuvan työelämästä. Markkinointiuralla aloittelevien lisäksi myös yrittäjät sekä markkinoinnin vanhemmat konkarit voivat oppia paljon uutta tässä koulutuksessa.

 27.8.2014

 

 

Anna Pettinen
markkinointiassistentti, Metos Oy Ab

Oivalsin brändin ytimen ja nautin ammattilaisten ohjauksesta markkinoinnin suunnittelussa

Ennen Markkinointiviestinnän ammattitutkinnon aloittamista olin toiminut Metoksella markkinointiassistenttina puoli vuotta ja halusin syventää omaa ammattitaitoani sekä päästä tekemään monipuolisempia tehtäviä. Työni markkinointiassistenttina on vaihtelevaa. Rutiinitöiden lisäksi olen mukana tapahtumajärjestelyissä ja teen markkinointiin liittyviä projektiluontoisia tehtäviä.

Luottamusta omaan markkinointiosaamiseen

Koulutuspäivät olivat virkistävää vaihtelua arkeen. Odotin niitä aina innolla, ja sain paljon konkreettisia vinkkejä markkinoinnin kanavista ja keinoista sekä ideoita ja intoa oman työn tekemiseen. Kurssilla opittuja asioita pystyi hyödyntämään suoraan työelämässä, ja vastavuoroisesti etätehtävien kautta pääsin syventymään omaan työskentelyyni ja tarkastelemaan sitä hieman eri näkökulmasta. Ammattilaisten kommentit ja arvioinnit omista etätehtävistä olivat myös yksi koulutuksen parhaista anneista.

Oli mielenkiintoista tavata opiskelijaryhmä, ja sen monenkirjava sakki kertoo hyvin siitä, miten erilaisissa tehtävissä toimiville koulutus sopii.

Anna Penttinen suoritti Markkinointiviestinnän ammattitutkinnon ja toimii markkinointiassistenttina. 

 

Varmuutta tekemiseen ja mahdollisuus näyttää uutta osaamista

Sain koulutuksesta lisämaustetta oman työn tekemiseen. Luotan paremmin omiin kykyihini, teen päätöksiä itsenäisemmin ja myös kyseenalaistan asioita enemmän. Koulutusmateriaalit auttavat edelleen, sillä palaan niihin välillä työssäni.

Koulutukseen sisältyvien harjoitusten avulla pääsin näyttämään taitoni myös uudenlaisissa työtehtävissä. Uskon, että koulutuksella on ollut vaikutusta, että sain uusia työtehtäviä sosiaalisen median, kampanjasuunnittelun sekä erilaisten projektien parissa.

Oma oppimisenhaluni auttoi saamaan enemmän irti koulutuksesta. Olen saanut koulutuksen jälkeen hyvää palautetta sekä asiakkailtamme että kollegoilta tapahtumajärjestelyistä. Myös työkavereiden positiivinen palaute asiakaspalvelustani lämmittää mieltä.

Opiskelu mahtui hyvin perheellisen arkeen

Suosittelen Markkinointiviestinnän ammattitutkintoa kaikille markkinoinnissa työskenteleville, jotka haluavat saada perustiedot tai päivittää tietojaan markkinoinnista tai kehittyä omassa työssään markkinointitehtävissä. Koulutuksessa oli tarpeeksi haastetta ja järjestelyt toimivat sujuvasti.

Kahden alle kouluikäisen lapsen äitinä jännitin hiukan, miten onnistun sovittamaan yhteen arjen, työt ja opinnot, mutta kaikki sujui hyvin. Aiheet olivat niin mielenkiintoisia ja opiskelumuoto joustava, joten ongelmia ei ollut. Suosittelen siis myös perheellisiä ja muitakin kiireisessä elämäntilanteessa olevia haastamaan itsensä ja aloittamaan opinnot!

6.5.2014

Markkinointiviestinnän ammattitutkinnon opiskelijakokemuksia