Sisäänkirjautuminen
Valitse koulutus
Ilmoittaudu

Liiketalouden perustutkinto, merkonomi ja Myynnin ammattitutkinto
 

Virpi Pälvimäki, myynti- ja palveluvastaava, Sokos, Osuuskauppa Keskimaa

Sukellus mukavuusalueelta uuteen musersi muutosvastarinnan

Merkonomi-tutkinnon opintojen aloittaminen oli minulle hurja sukellus omalta tutulta mukavuusalueelta epämukavuusalueelle – ja lopussa sain kokea voittajan riemun.

  

Virpi Pälvimäki opiskeli Merkonomin ja Myynnin ammattitutkinnon

Ehkä suurin muutos itselläni tapahtui asenteessa. Taitoni kohdata ja reagoida rakentavasti työelämän muutoksiin on nyt aivan uudella tasolla. En enää lähde muutosvastarintaan vaan pohdin eteen tulevia muutoksia, minkä kautta käännän asiat positiiviseksi. Olen siis valmiimpi sopeutumaan muutoksiin ja ottamaan haasteet vastaan.

Kokonaisuudessaan Merkonomin tutkinto on ollut mielenkiintoinen polku. Olen saanut useita herätyksiä omaan tekemiseeni. Koulutus toi minut toisaalta takaisin mukavuusalueelle: luotan nyt omaan tekemiseeni uudessa vastuullisemmassa roolissa.

Myyjä ei ole vain myyjä

Koulutus oivallutti ymmärtämään, miten asiakas on keskiössä. Mitään niin tärkeää tekemistä ei ole, että asiakas jäisi huomiotta. Palvelen asiakkaita niin hyvin kuin osaan, jotta he tulisivat uudelleen ja uudelleen.

Ymmärrän nyt myös työnantajayrityksen liikeidean, ja minusta löytyi koulutuksessa yrittäjähenkisyys, joka helpottaa osastoni ylläpitoa ja jatkuvuutta. Myyjän työ ei ole pelkkää myymistä.

Työnkuvani muuttui koulutuksen aikana, kun vastuulleni siirtyi mm. ostojen tekeminen. Koulutus opetti suuntaamaan huomion oikeaan paikkaan myös ostotyössä: asiakkaan tarpeet sekä markkina- ja kysyntäpiikit täytyy osata ennakoida. Olenkin oppinut tekemään realistisempia suunnitelmia ja aikatauluja sekä pysymään niissä. En usko, olisiko minun ollut mahdollista kasvaa näihin tehtäviin ilman koulutuksen tukea.

Koulutus paljasti moniosaajuuden

Olen koulutuksessa kasvanut taitavammaksi toimimaan yhteistyössä muiden kanssa, ja opettelin palautteenantoa sekä olemaan vuorovaikutustilanteissa innokkaampi ja aktiivisempi. Näen nyt, että teemme porukan kanssa tiimityötä. Kannustan ja toimin esimerkkinä.

Tajusin myös olevani itse vastuussa omasta kehittymisestäni. Olin todella positiivisesti yllättynyt, millainen moniosaaja olenkaan! Näyttötutkinnossa konkretisoitui osaamisen ja tekemisen määrä, kun asiat kirjattiin ylös tutkinnon suorittamista varten.

Opiskelujen myötä opin arvostamaan omaa työtäni valtavan paljon enemmän – ja siinä ohella kohosi myös itsetuntoni. Arvostan omaa tekemistäni työnantajaani kohtaan. Nyt opintojen loputtua tunnen itseni entistä paremmaksi ammattilaiseksi ja olen ylpeä kiitettävistä tutkinnon arvioista.

 

14.6.2016

 

Merkonomi ja Myynnin ammattitutkinto