Sisäänkirjautuminen
Valitse koulutus
Ilmoittaudu

Kokemuksia Sihteerin ammattitutkinnosta
 

Tuija Ahonen, avustaja

Hyppäsin assistentin tehtäviin Sihteerin ammattitutkinnon ansiosta

Tein sihteerin sijaisuuksia omien virastopalvelutehtävieni rinnalla, ja assistentin tehtävien tekeminen sytytti minussa kipinän uudesta urasta. Oivalsin, että työelämässä ei ole koskaan valmis ja voin kehittää itseäni ja vaikuttaa työtehtäviini. Sihteerin ammattitutkinto oli minulle napakymppi.

Koulutus oli kuin lottovoitto

Koulutuksen aikana työtehtäväni ministeriössä muuttuivat vaativimmiksi ja yhä enemmän kohti sihteerin tehtäviä. Kun sain todistuksen Sihteerin ammattitutkinnosta, minut valittiin työryhmän sihteeriksi. Uskon, että pian pääsen myös täysipäiväisesti ja vakituisesti hoitamaan sihteerin töitä, ja se on täysin koulutuksen ansiota.

Motivaationi on kasvanut ja luotan itseeni. Esimieheni sanoi, että minusta on tullut varmempi, ja muutos on huomattu myös henkilöstöhallinnossa.

Sain koulutuksesta hyvän rungon sihteerin työhön, ja siksi suosittelen tutkintoa kaikille, jotka työskentelevät sihteerinä tai ovat siirtymässä sihteerin tehtäviin.

Haastamalla itseäni pääsin tuloksiin

Sain Sihteerin ammattitutkintoa opiskellessani valtavasti tärkeää tietoa, jota hyödynnän työssäni ja jonka pohjalta kehitän itseäni sihteerinä. Opin paljon asiakirjahallinnasta ja tekstin tuottamisesta käytännön harjoitusten kautta.

Minulla ei ollut paljoa kokemusta tietotekniikasta eikä vieraista kielistä, mutta koulutuksessa pääsin haastamaan itseäni niiden parissa. Vaikka kynnys oppia saattoi näyttää aluksi isolta, uuden asian oppiminen tuntui mahtavalta jälkikäteen. Kouluttajat suhtautuivat todella hienosti, vaikka en osannut kaikkea niin hyvin, ja se motivoi minua jatkamaan.

Opinnot eivät tuntuneet raskaalta, koska minulla oli vahva tahtotila oppia. Selviydyin tehtävistä, kun vain jaksoin paneutua niihin. Koulutuksessa ajatukset menivät välillä kuin vuoristorata ylös ja alas, mutta kun keskustelin muiden kanssa, huomasin, että en ole asian kanssa yksin. Jäin kaipaamaan opiskelua ja jatkan itseni kehittämistä oman talon sisällä.

17.5.2014

 

Nina Räsänen Omavarasto Oy:

Olen työskennellyt Omavarasto Oy:ssä vuokrausassistentin monipuolisissa tehtävissä usean vuoden. Työtehtäväni sisältävät asiakaspalvelua, sihteerintehtäviä sekä pienen yrityksen monipuolisia toimistotöitä. Kaipasin oman työni tueksi lisäkoulutusta sekä tietojen "päivittämistä" ja lähdin suorittamaan sihteerin ammattitutkinnon, työnantajani kannustuksella.

Olin aiemmin suorittanut Markkinointi-instituutissa kaupallisen tutkinnon ja silloin jo havainnut Markkinointi-instituutissa opiskelun itselleni sopivaksi. Ammattitutkinnon suorittaminen poikkesi aiemmasta, sillä ei tarvittu erillisiä tenttejä, vaan kaikki tehtävät oli näyttöä omasta työstä, josta koottiin kokonaisuus loppu näyttöön.

Sihteerin ammattitutkinnon opiskelu toi omaan työhöni enemmän kokonaisuuden hallintaa sekä itsevarmuutta ja oma-aloitteisuutta työtehtävien suorittamiseen.

Ninan työnantajan toimitusjohtaja Kimmo Vesander toteaa, että yrityksen kannalta koulutus on nostanut Ninan työskentelyn selkeästi korkeammalle tasolle ja motivoinut Ninaa.

Sihteerin ammattitutkinnon opiskelijakokemuksia