Taloushallinnon ammattitutkinnon ansioista pystyn hoitamaan koko palkanlaskennan itse

Julkaistu 27.8.2014
Mira Kärkkäinen

Mira Kärkkäinen, taloushallintovastaava, Iisalmen Sähkö- ja automaatiosuunnittelu Oy

Hoidan työpaikallani itse kaikki toimistotyöt, ja eteeni tuleekin hyvin monenlaisia palkanlaskennan tilanteita. Halusin syventää osaamistani, minkä vuoksi päätin aloittaa Taloushallinnon ammattitutkinnon palkanlaskijan osaamisalan. Paikaksi valikoitui Markkinointi-instituutti, sillä valmistuin sieltä Merkonomiksi ja olin tyytyväinen koulutukseen. 

Opiskelusta konkreettista hyötyä työntekoon

Opiskelussa lähdettiin liikkeelle yleiseltä tasolta ja edettiin koko ajan syvemmälle. Erityisen hyödyllistä omassa työssäni on ollut se, että koulutuksessa syvennyttiin palkanlaskennan erityistilanteisiin. 

Koulutuspäiviä oli juuri sopivasti, ja sain niistä todella paljon irti.

Koulutuspäiviä oli juuri sopivasti, ja sain niistä todella paljon irti. Kouluttaja oli erinomainen, ja siksi olinkin todella tyytyväinen opetuksen laatuun. 

Opiskeluni näkyy konkreettisesti muun muassa siten, että tein työpaikalleni työsuhde- ja palkka-asioiden perehdytysmateriaalin. Työntekijöillä on monenlaisia kysymyksiä käytännön asioista, ja nyt materiaalini on heidän kaikkien apuna.

Koulutus yllätti monipuolisuudellaan

Koulutuspäivät antoivat erinomaisen pohjan harjoitustehtävien tekemiseen. Vaikka kaikki tehtävät eivät aivan vastanneetkaan omaa työkuvaani, laajensivat ne kuitenkin osaamistani. Paljon apua oli myös kouluttajan antamasta henkilökohtaisesta palautteesta.

Palkanlaskennan lisäksi sain paljon uutta tietoa työsuhdeasioista ja työoikeudesta, mistä on myös ollut todella paljon hyötyä työssäni.

Näyttötutkinnon suorittamiseen liittyvien materiaalien kokoaminen oli mielestäni todella helppoa.

Näyttötutkinnon suorittamiseen liittyvien materiaalien kokoaminen oli mielestäni todella helppoa, sillä sain kaiken koottua tekemällä sitä käytännön työtä, mitä muutenkin teen joka päivä.

Varmuutta palkanlaskijan työhön

Suosittelisin Taloushallinnon ammattitutkinnon palkanlaskijan osaamisalaa kaikille, jotka hoitavat, ovat ryhtymässä hoitamaan tai ovat ylipäätään kiinnostuneita palkanlaskennasta. Yrityksen koolla ei mielestäni ole niinkään väliä, onhan meilläkin töissä vain noin 10–13 henkeä. 

Jokainen opiskelemaan lähtevä oppii varmasti paljon uutta ja saa lisäksi varmuutta työhönsä, niin kuin minäkin sain. Taloushallinnon ammattitutkinnon ansiosta tiedän ja osaan nyt enemmän. Erityisen tyytyväinen olen siihen, että pystyn hoitamaan koko palkanlaskennan itsenäisesti.

Jaa sivu