Sisäänkirjautuminen
Valitse koulutus
Ilmoittaudu

Kokemuksia Tehovalmennus LKV-kokeeseen -kurssista
 

Taina Friman
kiinteistönvälittäjä, LKV, KTMReferenssi Taina Friman

LKV-tutkintoon valmistava koulutus auttoi läpäisemään LKV-kokeen

Olen aikaisemmin luistanut LKV-kokeesta jollain tekosyyllä, kuten että nyt kulkee kauppa niin hyvin ja että on parempi keskittyä kaupan tekemiseen kuin linnoittautua lakikirjan taakse.

Samalla olen kuitenkin tiedostanut, että LKV-koe ei ole ihan läpihuutojuttu, joten tiesin, että kun päätän LKV-kokeeseen mennä, käyn myös koetta varten valmistavan kurssin.

Valitsin juuri Markkinointi-instituutin Tehovalmennus LKV-kokeeseen -kurssin sen rakenteen vuoksi. Koulutus oli jaksotettu siten, että jos huomaa itsellään aukkoja jossain osa-alueessa, ehtii hyvin perehtyä aiheeseen syvällisemmin koulutuspäivien välissä. Näin kurssin rakenne tukee oppimista. Sisältö ja materiaalit oli suunniteltu tukemaan LKV-kokeessa menestymistä, ja käytännön järjestelyt sujuivat hyvin ilmoittautumisesta kurssin päätökseen.

Tässä LKV-tutkintoon valmistavassa koulutuksessa todella oppi: kurssiin kuului paljon harjoituksia, joista sai kouluttajalta henkilökohtaista palautetta. Oli ihan eri kirjoittaa ja pohtia asioita ajan kanssa kuin että vain olisi istunut luennolla ja vastaillut kysymyksiin suullisesti.

Oikea vastaustekniikka LKV-kokeeseen

Olin kerran aikaisemmin yrittänyt saada LKV-pätevyyden ja kävin silloin tiiviskurssin, mutta kurssin rytmi ja oma työtilanne olivat sellaiset, että en saanut kurssista tukea LKV-kokeeseen. Tiesin kyllä asiat, mutta en saanut niitä oikealla tavalla ulos.

Tehovalmennus LKV-kokeeseen -kurssin tärkeä anti olikin oikean vastaustekniikan harjoitteleminen. Kouluttaja tähtäsi kaikessa opetuksessa siihen, että ymmärrämme, miten meidän tulee kokeessa vastata. Ennen tätä LKV-kurssia koin, että tiedän kyllä vastaukset mutta en osaa vastata kokeessa oikein.

Uusimmat lakimuutokset ja perusteellista keskustelua kiinteistönvälitysalasta

Vaikka koin tietäväni periaatteessa kiinteistönvälitysalaan liittyvät lakiasiat, kurssi toi myös uutta sisältöä. Perehdyimme tarkasti mm. ajankohtaisiin lakimuutoksiin sekä uudiskohteisiin liittyviin asioihin.

Sain ison ahaa-elämyksen myös oivaltaessani, että lakipykälät ovat itse asiassa todella selkeitä, kun niihin malttaa hieman perehtyä. Sain pohjan työlleni: oli helpottavaa huomata, että monet asiat eivät ole vain käytäntöjä vaan ne on todella kirjattu ylös laeiksi ja säädöksiksi.

Innostui myös opiskeluryhmässä käydyistä hyvistä, perusteellisista keskusteluista. Sain uutta näkökulmaa moneen asiaan muiden kokemuksista.

LKV-pätevyys lisää asiakkaan luottamusta

LKV-pätevyys antaa asiakkaan silmissä uskottavuutta, sillä kiinteistönvälitysalalle mahtuu monenlaista toimijaa. LKV-pätevyys herättää luottamusta. Työnantaja taas voi toimia joustavammin nykyisen säädöksen puitteissa, mitä useammalla henkilöstöstä on LKV-pätevyys.

LKV-pätevyys ja kokeeseen valmistautuminen antavat varmuutta kiinteistönvälitystyöhön. Kiinteistönvälitysalan yrityksillä on monenlaisia tapoja toimia, mutta syvällinen lakituntemus takaa, että lakia noudatetaan ja tulkitaan kuitenkin oikein.  

4.9.2017

 

 

Anna Iskala, kiinteistönvälittäjä, LKV, KiAT
MAISK - Malmivaara & Iskala Oy LKV

Valmis LKV-tutkintoon

Jos minulta kysyttäisiin, kävisinkö Tehovalmennus LKV-kokeeseen -kurssin uudelleen, vastaus olisi varmasti kyllä. Kiinteistönvälityksen hallitseminen kokonaisuudessaan edellyttää monenlaisen tiedon ja lain osa-alueiden osaamista. Tietopuolista osaamista mitataan LKV-kokeessa, ja kurssi valmisti hyvin kokeeseen.

LKV-tutkintoon valmistava kurssi toi varmuutta kokeeseen

  

Anna Iskala
 

Tehovalmennus LKV-kokeeseen -kurssin tehtävät olivat loistavia. Aitojen tehtävien ansiosta tiesin, mitä kokeessa olisi edessä. Oli myös tärkeää, että tehtävistä sai palautetta. Kysymyksiä sai esittää, ja niihin sai aina vastauksen. Aktiivisuus on vain itsestä kiinni.

Itse LKV-koe on hyvin asiapitoinen, ja koulutuksessa käydään järjestelmällisesti läpi tärkeimmät alaan liittyvät lait. Harjoitusten avulla ymmärsin, mistä lakikirja koostuu ja miten sitä käytetään. Lisäksi harjoiteltiin ihan konkreettisesti vastaustekniikkaa ja opiskeltiin keskittymään kokeessa vain siihen mitä kysytään.
Lisäksi kurssi ja sen aikataulu pakottivat hyvällä tavalla varaamaan aikaa kokeeseen valmistautumiseen.

Kiinteistönvälitysalalla erottaudutaan LKV-pätevyydellä ja KiAT:lla

Hienointa oli se, että LKV-koe meni ensimmäisellä yrittämällä läpi. Kun sain lisätä LKV-nimikkeen käyntikorttiini, tuntui kuin ryhtikin olisi parantunut. Lisäksi samoihin aikoihin sain valmiiksi Kiinteistönvälitysalan ammattitutkinnon, KiAT. Koulutus ei ole koskaan huono juttu, vaan se parantaa itsetuntoa ja tuo varmuutta työhön.

Kiinteistönvälitys on kilpailtu ala, ja kouluttautuminen on keino erottautua kollegoista ja muista alalla toimivista. Itse tulin alalle uutena, ja halusin ehdottomasti hankkia tarvittavan koulutuksen. Toimin kiinteistönvälitysalan yrittäjänä yhtiökumppanini kanssa, ja nyt samojen koulutusten ansiosta olemme tasavertaisia ja uskottavia myös asiakkaiden silmissä.

20.1.2015

 

Tehovalmennus LKV-kokeeseen opiskelijakokemuksia