Sisäänkirjautuminen
Valitse koulutus
Ilmoittaudu

Kokemuksia Yrittäjän ammattitutkinnosta hyvinvointialalle
 

Heli Suonvieri, yrittäjä, Rubiik

Sain varmuutta yrittäjyyteen ja idean uudesta yritystoiminnasta

Suosittelen hyvinvointialalle suunnattua Yrittäjän ammattitutkintoa kaikille, jotka tarvitsevat lisää osaamista alan yrittäjyyteen. Se toimii myös sellaisille, jotka kaipaavat innostusta ja uusia ideoita jo toimivan yritystoiminnan kehittämiseen.

  

Heli Suonvieri

Itse aloitin koulutuksen, koska halusin saada lisää varmuutta yrittäjänä toimimiseen. Tavoitteenani oli selkeyttää yritystoimintaani. Olin toiminut yrittäjänä jo kuusi vuotta, joten käytännön kokemusta löytyi, mutta aiempaa koulutusta yrittäjyydestä ei ollut.

Kun kerran pääsin kiinni aikuisopiskeluun, kiinnostus muutakin itsenäistä opiskelua kohtaan kasvoi, ja nyt kehitän osaamistani muutenkin aktiivisemmin.

Koulutus siirtyi hyödyllisiksi käytännön tekemisiksi

Koulutuksen opit siirtyivät ihan käytännön toimenpiteiksi: olen mm. laatinut markkinointisuunnitelman ja asettanut myyntitavoitteet koulutuksen opeilla.

Kun pysähdyin miettimään yritystoimintaani, tajusin myös, mitä oikeasti haluan työkseni tehdä. Sain idean uudesta yritystoiminnasta, jota lähden nyt vanhan yritystoiminnan ohella kehittämään. Tarkoituksenani on kuluvan vuoden loppuun mennessä luopua vanhasta yritystoiminnasta ja jatkaa kokonaan uuden parissa.

Ideointia yhdessä kouluttajien ja muiden yrittäjien kanssa

Markkinointi-instituutissa opiskelu oli sopivan itsenäistä ja haastavaa, mutta tarvittaessa ohjaajilta ja kouluttajilta sai apua jos jotain ei itse osannut tehdä.

Koulutuksen parasta antia olivat ehdottomasti koulutuspäivät, joissa pääsi yhdessä keskustelemaan ja ideoimaan muiden yrittäjien sekä kouluttajien kanssa. Osaavat ja mielenkiintoiset kouluttajat takasivat koulutuspäivien onnistumisen.

Koulutus mahtuu yrittäjän arkeen

Koulutuksen mahduttaminen yrittäjyyden ohelle mietitytti aluksi jonkin verran, mutta huolellisella etukäteissuunnittelulla ja ajanhallinnalla tehtävien teosta selvittiin. Välillä aikataulut olivat kiireisemmät, minkä vuoksi tehtävien teko saattoi venyä viime tinkaan, mutta kaiken ehdin kuitenkin ajallaan tekemään.

Aluksi en varannut opiskelulle muuta aikaa kuin viikonloppuisin, joka jonkin verran näkyi arjen jaksamisessa. Loppuvuodesta kun alettiin tehdä tutkinnon suorittamisen näyttötehtäviä, otin maanantain toimistopäiväksi, jolloin pääasiassa tein tehtäviä. Yhden opiskelupäivän mahduttaminen kalenteriin auttoi jaksamisessa, kun yleensä viikonloppuisin ehti sitten paremmin levätä.

1.2.2016

 

Yrittäjän ammattitutkinto hyvinvointialalle, opiskelijakokemuksia