Sisäänkirjautuminen
Valitse koulutus
Ilmoittaudu

Opiskelumaksut
 

Koulutuksen hinta sisältää opetuksen koulutuspäivillä ja verkossa sekä koulutukseen kuuluvan kirjallisuuden ja muut oppimateriaalit.

Markkinointi-instituutin omien tutkintojen ja kurssien osallistumismaksu

Osallistumismaksun tulee olla maksettu ennen opiskelun aloittamista. Osallistumismaksu laskutetaan yhdessä erässä. Lasku lähetetään valintasi mukaan joko sinulle tai työnantajalle. Jos olet hankkinut rahoituksen Markkinointi-instituutin www-sivulla osoitetun rahoitusyhtiön kautta, lähetämme laskun rahoitusyhtiölle. 

Ammatti- ja erikoisammattitutkintojen osallistumismaksu

Osallistumismaksun tulee olla maksettu ennen opiskelun aloittamista. Osallistumismaksu laskutetaan yhdessä erässä. Osoitamme ja lähetämme ammatti- ja erikoisammattitutkintojen laskun aina opiskelijalle itselleen, sillä Opetushallitus ohjeistaa toimimaan näin. Tähän laskuun merkitsemme viitteenä tiedot, joita opiskelijan työnantaja mahdollisesti tarvitsee kirjanpitoa varten. Jos olet hankkinut rahoituksen Markkinointi-instituutin www-sivulla osoitetun rahoitusyhtiön kautta, lähetämme laskun rahoitusyhtiölle.

Joustava rahoitus osallistumismaksuun

Tarjoamme opiskelijoillemme rahoitusyhtiön kautta rahoitusta, jolla voi maksaa koulutuksen osissa. Lainaa maksetaan valinnaisten kuukausierän mukaan, ja ylimääräisiä suorituksia tai koko luottosumman voi maksaa milloin tahansa ilman ylimääräisiä kuluja. Rahoitus on haettavissa 500 - 7500 eurolle. Lue lisää >

 

Osallistumisen peruminen

Osallistumisen voi perua ilman peruutuskuluja viimeistään 14 vrk ennen koulutuksen alkua.  Alle 14 vrk ennen koulutuksen alkua tehdyistä peruutuksista perimme 50 % koulutuksen hinnasta. Jos osallistumista ei ole peruttu ennen koulutuksen alkua, perimme 100 % koulutuksen hinnasta.

Verkkokurssien osallistumista ei voi peruuttaa sen jälkeen, kun käyttäjätunnukset on luovutettu opiskelijalle.

Opiskelun keskeytys ei oikeuta opiskelumaksun palautukseen.

Koulutuksen peruuntuminen

Koulutuksen toteutuminen edellyttää tiettyä opiskelijamäärää. Vahvistamme koulutuksen toteutumisen viimeistään kaksi viikkoa ennen koulutuksen alkua.

Valtionosuusrahoitus ja oppisopimuskoulutus

Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot ovat suureksi osaksi valtion rahoittamia, mutta opiskelija maksaa itse kohtuullisen omarahoitusosuuden sekä tutkintomaksun. Perustutkinnot ovat kokonaan valtion rahoittamia ja opiskelijalle tutkintomaksua lukuun ottamatta maksuttomia.

Ammatillisia tutkintoja voi opiskella myös oppisopimuksella, jolloin opiskelu on maksutonta niin opiskelijalle kuin työnantajalle.  Markkinointi-instituutti voi tarjota oppisopimusrahoitusta merkonomitutkintoon, muiden tutkintojen rahoituksesta kannattaa keskustella oman alueesi oppisopimustoimiston kanssa.

Myös yrityksen järjestämä henkilöstökoulutus voidaan toteuttaa osittain valtionosuusrahoituksella silloin, kun kyseessä on yritykselle räätälöity ammatilliseen tutkintoon valmistava koulutus.

Verotus

Jos maksat itse opiskelumaksusi, ne voivat olla sinulle vähennyskelpoisia verotuksessa. Vähennysoikeuden saamiseksi on pystyttävä osoittamaan, että koulutus on välttämätöntä ammattitaidon ylläpitämiseksi. Tästä voit saada todistuksen työnantajaltasi. Peruskoulutuksen kustannukset eivät ole vähennyskelpoisia verotuksessa.

Eri kunnissa suhtaudutaan eri tavoin kaikkien oppilaitosta, kuten Markkinointi-instituutin, opiskelumaksujen vähennyskelpoisuuteen. Säilytä maksukuitit verohallinnon ohjeiden mukaisesti.

Opintotuet

Markkinointi-instituutissa opiskelu ei oikeuta valtion opintotukeen, koska opiskelu ei ole päätoimista eli kokopäiväistä, vaan Markkinointi-instituutissa opiskellaan yleensä työn ohessa.
Lisätietoa aikuiskoulutustuesta ja ammattitutkintostipendistä www.koulutusrahasto.fi.

Opiskelun keskeytyminen tai siirtyminen

Joskus opiskelun eteneminen ei etene suunnitelman mukaan monista elämäntilanteeseen liittyvistä syistä. Tavoitteemme on aina auttaa ja tukea sinua niin, että saat tavoittelemasi tutkinnon tai koulutuksen suoritettua.

Jos jostakin syystä et pysty suorittamaan tutkintoosi kuuluvaa kurssia alkuperäisen suunnitelman mukaan, voit siirtyä kerran kurssin seuraavaan toteutukseen, kun asiasta sovitaan yhteyshenkilöidemme kanssa. Kurssilta toiselle siirtymisestä perimme 60 euroa, joka kattaa siirtymisestä aiheutuvia kustannuksia.

Jos et voi edetä opiskelussa suunnitelman mukaan, kerro heti tilanteessasi tapahtuvista muutoksista. Teemme tarvittaessa kanssasi uuden opiskelusuunnitelman, johon voit sitoutua, jotta saat opintosi päätökseen. Jos tilanne on sellainen, että päätät keskeyttää opintosi pidemmäksi ajaksi tai lopettaa ne kokonaan, on tärkeää, että kerrot päätöksestäsi koulutuksen yhteyshenkilöllemme mahdollisimman pian.

Opiskelun keskeytys ei oikeuta opiskelumaksun palautukseen.

Opiskelumaksut