Sisäänkirjautuminen
Valitse koulutus
Ilmoittaudu

Alan vaihto mielessä?
 

Alan vaihto onnistuu koulutuksen avulla.
Jos suunnitelmissasi on vaihtaa alaa, koulutus tukee sinua matkalla kohti uutta haaveammattiasi.

Koulutus sopii uuden uran aloitukseksi, olipa sinulla jo työpaikka uudella alalla tai ei. Markkinointi-instituutin tarjonnassa on useita koulutuksia, joissa saat uudessa tehtävässä vaadittavat perustiedot ja joiden jälkeen olet pätevä toimimaan uudessa tehtävässä täysin uudella alalla.

Alan vaihtoa suunnitteleville suosittelemme mm. näitä koulutuksia:

HR ja assistenttityö

Taloushallinto

Markkinointi ja viestintä

Kiinteistönvälitys ja isännöinti

 

Leena Luoto 

Yli 30 vuoden työuran jälkeen uuteen ammattiin kiinteistönvälittäjäksi!

Leena Luoto,
Kiinteistönvälitysalan koulutusohjelma ja KiAT


Alan vaihto edessä?

Uskotko tekeväsi samaa työtä koko työurasi ajan? Tai haluatko edes? 
Alan ja ammatin vaihtamisesta on tullut luonnollinen vaihe urakehityksessä. Syynä ammatin vaihtoon voi olla omien urahaaveiden muutos, irtisanominen, työnkuvan tai toimialan muuttuminen tai sapattivuoden tuomat uudet prioriteetit omalle elämälle.

Jos suunnittelet alan vaihtoa tai tunnet, että nykyisen vaikean työmarkkinatilanteen viikate voi viiltää juuri sinun rooliasi, pysähdy miettimään, miten saat parhaan alun uuteen ammattiin.

Uudelle uralle suuntautuminen on paljon helpompaa, kun pohjatiedot alalta ovat kunnossa. Kouluttautumalla varaudut uuden ammatin haasteisiin, pätevöidyt alan osaajaksi, laajennat verkostojasi ja varmistat, että mielikuvasi uudesta ammatista vastaavat todellisuutta.

Alanvaihtajalla on runsaasti valinnanvaraa

Vaikka monella alalla onkin tällä hetkellä vaikeat ajat, toisaalla kaivataan uusia osaajia. Esimerkiksi taloushallinnon tehtävissä kaivataan parhaillaan päteviä ja innostuneita ammattilaisia. Muutosten tuulten puhaltaessa yrityksissä kaivataan myös ammattimaisia, liiketoimintaa ja ihmisiä ymmärtäviä HR-ammattilaisia.

Markkinoinnin ja viestinnän tehtävät kiehtovat sananikkareita ja visualisteja sekä näyttävien tarinoiden ystäviä. Alalla on tilaa tulostavoitteita pelkäämättömille, kun verkon myötä mitattavuus asettaa täysin uusia vaatimuksia.

Itsenäisestä ja vastuullisesta työstä kiinnostuneille myyntitykeille puolestaan voimme suositella kiinteistönvälitysalaa. Jos hoidat taitavasti asiakkaat ja ymmärrät heidän yksilöllisiä tarpeitaan sinusta voi kehittyä menestynyt kiinteistönvälittäjä.

Uran tai alan vaihtaminen tarkoittaa monelle myös siirtymistä palkkatöistä yrittäjäksi. Jos olet haaveillut omasta yrityksestä tai jo hieman aloitellut yritystoimintaa, kannattaa puntaroida, kantaisiko yrittäjyys täysipäiväisenä työnä.

Kiinnostus siivittää uuteen ammattiin

Mitä tehdä, jos ei haluaisi vaihtaa ammattia, mutta työmarkkinoiden uhkakuvana on, että oma rooli, toimiala tai työnkuva on häviämässä? Silloin kannattaa miettiä, mistä muusta olet kiinnostunut kuin nykyisestä ammatistasi. Voisiko vaikkapa harrastuksestasi tulla sinulle uusi työ? Työssä jaksaa ja menestyy, kun on motivoitunut ja tekee sitä, mikä itseä kiinnostaa. Jokaiselle löytyy paikkansa työelämässä, kun osoittaa itse olevansa kiinnostunut ja kehittymishaluinen.

Muuttuva työelämä on myös mahdollisuus. Kouluttautumalla, kehittämällä osaamistasi ja pysymällä motivoituneena varmistat, että olet haluttu osaaja – muuttui työelämä sitten mihin suuntaan tahansa.

Mikä siis on oma tulevaisuutesi? Mieti, mistä olet kiinnostunut, kouluttaudu ja rakenna itse oma polkusi.

Vaihtaisitko alaa?